Un cunoscut prezentator de televiziune englez a stârnit controverse cu o postare legată de Emma Răducanu și de români

Sambata, 11 Septembrie 2021, ora 18:38
12935 citiri
Un cunoscut prezentator de televiziune englez a stârnit controverse cu o postare legată de Emma Răducanu și de români
Emma Raducanu are tata roman

Prezentatorul britanic de televiziune Adil Ray a stârnit controverse după ce a postat, vineri, un mesaj pe Twitter cu referire la Emma Răducanu, jucătoare care va evolua în finala US Open, scrie News.ro.

“Dacă joci într-o finală de tenis eşti britanică, dacă lucrezi în construcţii /eşti curier/chelneriţă etc eşti româncă”, a scris Ray, care prezintă emisiunea Good Morning Britain la ITV.

Potrivit express.co.uk, mesajul a atras sute de reacţii.

“Ca de obicei, domnul Ray încearcă din nou să stârnească o discuţie despre rasă unde nu există aşa ceva”, a notat un utilizator de Twitter.

Altă persoană a subliniat faptul că Adil Ray a folosit o generalizare: “Este o generalizare, nu toţi gândim astfel”.

Toată lumea o iubește pe Emma: 10 lucruri de știut despre jucătoarea cu tată român

“Absurd. Sugeraţi că Răducanu nu este britanică? Sau că românii care muncesc în UK nu sunt români?”, a scris alt utilizator.

O persoană a scris că astfel de generalizări s-au mai folosit de-a lungul anilor în cazul unor vedete din spor: “Îmi aminteşte de gluma folosită de un stand-up comedian despre Zinedine Zidane. Când înscrie/câştigă: Este francez, este campionul nostru. Când greşeşte: Nu, el nu este francez ca noi. Este din Algeria”.

Alt utilizator a amintit de “paradoxul Murray”: “Murray este britanic atunci când câştigă, scoţian când pierde”.

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, 18 ani, locul 150 WTA, venită din calificări, va întâlni sportiva canadiană Leylah Fernandez, 19 ani, locul 73 WTA, âmbătă, nu înainte de ora 23.00, în finala US Open, ultimul grand slam al anului. Emma Răducanu are tată român şi mamă chinezoaică. Sportiva s-a născut la Toronto şi s-a mutat împreună cu familia sa în Anglia când avea doi ani.

Încă o veste tristă pentru Emma Răducanu: ce a pățit jucătoarea cu tată român
Încă o veste tristă pentru Emma Răducanu: ce a pățit jucătoarea cu tată român
Emma Răducanu, în vârstă de 21 de ani, clasată acum pe locul 250 WTA, a luat decizia de a se retrage de la Miami. Fosta campioană de la US Open a acuzat o accidentare la spate și a decis...
Naționala care a câștigat Rugby Europe. România a pierdut finala mică
Naționala care a câștigat Rugby Europe. România a pierdut finala mică
Echipa Georgiei îşi continuă dominaţia în Rugby Europe Championship, după ce a câştigat duminică al 16-lea său titlu, învingând XV-le Portugaliei cu 36-10 (12-3) în finala disputată...
#Emma Raducanu, #Adil Ray, #US Open, #finala , #stiri tenis