Guvernul Ungariei reactioneaza dur dupa ce Federatia de Tenis de la Budapesta a blocat preluarea turneului de tenis de la Bucuresti

Marti, 12 Martie 2019, ora 11:06
7172 citiri
Guvernul Ungariei reactioneaza dur dupa ce Federatia de Tenis de la Budapesta a blocat preluarea turneului de tenis de la Bucuresti
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Guvernul condus de Viktor Orban a reactionat dur dupa ce Federatia de Tenis de la Budapesta s-a opus preluarii turneului de tenis de la Bucuresti.

Desi licenta a fost preluata de guvernul maghiar, WTA nu si-a dat inca acordul pentru mutarea turneului intrucat Federatia de Tenis de la Budapesta nu a dorit sa faca parte din acest proiect.

La aflarea acestei vesti, secretarul de stat din Ministerul Sportului din Ungaria a dat termen pana miercuri la ora 12:00 Federatiei sa-si schimbe pozitia. In caz contrar, autoritatile maghiare au amenintat cu represalii dure, informeaza presa de la Budapesta.

Mai mult, guvernul maghiar a cerut Federatiei sa renunte la organizarea unui turneu pe iarba incepand cu 2020, pentru care a preluat licenta celui de la Marbella.

"Singurul turneu pe care il sustinem este cel al lui Jeno Marky si dorim sa-l organizam incepand cu acest an. Aveti termen pana miercuri, la ora 12:00, sa luati legatura cu WTA!", se arata intr-un mesaj transmis de Tunde Sabo, secretarul de stat din Ministerul Sportului din Ungaria.

Asa cum Ziare.com a anuntat luna trecuta, Jeno Marky, afaceristul care detine licenta, s-a inteles cu autoritatile maghiare pentru a muta turneul la Budapesta incepand cu acest an.

Totusi, desi pare incredibil, Federatia de Tenis din Ungaria s-a opus organizarii turneului la Budapesta. Fara un parteneriat cu forul de tenis, WTA nu si-a dat inca acceptul pentru mutarea turneului, astfel ca inca mai sunt sanse teoretice sa mai avem competitia si in acest an la Bucuresti.

Mai mult, pentru a bloca mutarea, Federatia de Tenis din Ungaria a informat WTA ca vrea sa organizeze, in regim propriu, un turneu de tenis pe iarba. Si cum WTA nu doreste ca o tara sa aiba prea multe turnee, tocmai preluarea competitiei de la Bucuresti nu a fost aprobata cel putin pe moment.

Cum se explica refuzul Federatiei de Tenis din Ungaria de a prelua turneul de la Bucuresti

In ultimii ani, guvernul Orban a investit masiv in sport, iar tenisul a fost, alaturi de fotbal si polo, o prioritate nationala. In tenisul din Ungaria s-au pompat bani grei, insa in ultima vreme au aparut tot mai multe suspiciuni ca oficialii Federatiei au delapidat sume importante.

In aceste conditii, s-au deschis trei anchete ce vizeaza posibile delapidari de fonduri din partea oficialilor Federatiei de Tenis, iar guvernantii si oamenii care conduc tenisul in tara vecina sunt la cutite.

In acest moment, turneul WTA din luna iulie apare inca in calendarul oficial avand Bucurestiul oras gazda, dar lucrurile se mai pot schimba intre timp. In cazul in care in Ungaria lucrurile nu se vor calma, raman sperante ca turneul va fi organizat si in acest an de Bucuresti, chiar daca licenta a fost oferita guvernului Ungariei.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#mutare turneu tenis Budapesta, #turneu tenis Bucuresti mutat Budapesta , #stiri tenis