Tenismena Jaqueline Cristian, la cea mai buna clasare din cariera. Ce performanta a reusit la Sankt Petersburg. Si Monica Niculescu s-a calificat

Marti, 16 Martie 2021, ora 19:30
7442 citiri
Tenismena Jaqueline Cristian, la cea mai buna clasare din cariera. Ce performanta a reusit la Sankt Petersburg. Si Monica Niculescu s-a calificat
Jaqueline Cristian

Jucatoarea romana de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat in optimile de finala ale turneului WTA de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, dupa ce belarusa Vera Lapko a abandonat la scorul de 6-7 (3), 6-4, 2-1 in meciul de marti, din primul tur.

Lapko (22 ani, 281 WTA) a renuntat din motive medicale dupa doua ore si 24 de minute.

Cristian (22 ani, 160 WTA), care nu si-a pierdut serviciul niciodata in acest meci, a cedat primul set la capatul unui tiebreak in care a facut multe erori. In actul secund, romanca a facut diferenta cu un break reusit la 3-3, iar in decisiv meciul s-a intrerupt chiar dupa ce Jaqueline Cristian reusise un break.

Romanca, venita din calificari, a adunat in meciul de marti 6 asi si 3 duble greseli, in timp ce Lapko a reusit 9 asi, dar a facut si 6 duble greseli.

Jaqueline Cristian, care saptamana viitoare va inregistra cea mai buna clasare din cariera (in prezent e pe 147 in clasamentul virtual), si-a asigurat un cec de 8.200 dolari si 80 de puncte WTA.

In optimi, Cristian o va infrunta pe letona Jelena Ostapenko (23 ani, 53 WTA), a sasea favorita, care in primul tur a dispus de Paula Badosa (Spania) cu 6-2, 6-2.

La dublu, perechea Monica Niculescu/Nadia Kichenok (Romania/Ucraina), cap de serie numarul 1, s-a calificat in sferturile de finala. Ele au invins in primul tur, marti, cu scorul de 6-3, 7-6 (1), echipa Jelena Ostapenko/Valeria Savinik (Letonia/Rusia).

Niculescu si Kichenok vor da piept in faza urmatoare cu invingatoarea din meciul Arina Rodionova/Rosalie Van Der Hoeck (Australia/Olanda) - Ekaterina Alexandrova/Iana Sizikova (Rusia).

Calificarea in sferturi este recompensata la dublu cu un premiu total de 5.500 de dolari si cu cate 100 de puncte WTA.

FOTO Ea le-a purtat noroc lui Dennis Man si Mihaila. Aparitie de senzatie pe marginea terenului

Performanta carierei pentru Jaqueline Cristian. Ce-a reusit romanca la turneul de la Sankt Petersburg

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului? Mesajul transmis de legendarul Pele

A treia victorie la rând pentru Jaqueline Cristian la WTA Madrid, după o revenire de senzație
A treia victorie la rând pentru Jaqueline Cristian la WTA Madrid, după o revenire de senzație
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat miercuri în turul al doilea al turneului WTA 1000 Mutua Madrid Open, aceasta fiind a treia sa victorie consecutivă, după cele două...
A înlocuit-o pe Halep la Madrid! Meciul decisiv se va juca azi
A înlocuit-o pe Halep la Madrid! Meciul decisiv se va juca azi
Jaqueline Cristian a înlocuit-o practic pe Simona Halep în turneul de la Madrid și joacă meciul decisiv astăzi, de la ora 16.30. Cristian este a treia româncă ce a ajuns pe tabloul...
#Jaqueline Cristian, #Sankt Petersburg, #clasare, #performanta , #stiri tenis