Jaqueline Cristian, victoria carierei. Romanca a invins o fosta castigatoare de Grand Slam si e in sferturi la Sankt Petersburg

Joi, 18 Martie 2021, ora 08:21
12134 citiri
Jaqueline Cristian, victoria carierei. Romanca a invins o fosta castigatoare de Grand Slam si e in sferturi la Sankt Petersburg
Jaqueline Cristian

Jucatoarea romanca de tenis Jaqueline Cristian a reusit cea mai mare performanta a carierei, prin calificarea in sferturile de finala ale turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 565.530 dolari, dupa ce a invins-o miercuri seara pe letona Jelena Ostapenko, in doua seturi, cu 6-3, 7-6 (11-9).

Jaqueline Cristian (22 ani, 160 WTA), venita din calificari, a obtinut victoria dupa doua ore de joc, in fata favoritei numarul sase. Ostapenko (23 ani, 53 WTA) are in palmares un titlu de Mare Slem, cucerit in 2017, la Roland Garros, dupa o finala cu Simona Halep.

Romanca si-a pierdut serviciul la debutul meciului, dar l-a recuperat imediat si a facut diferenta in primul set dupa un nou break, la 3-2 in favoarea sa, incheind cu 6-3.

In setul al doilea s-a mers cap la cap, dar la 5-5 Jaqueline a castigat pe serviciul adversarei, iar apoi a ratat o minge de meci, actul secund ajungand in tiebreak. Cristian a condus cu 3-1, apoi Ostapaneko a avut 5-3, romanca a facut 6-5 si a ratat trei mingi de meci, a salvat una de set, si a incheiat conturile cu 11-9, la a cincea minge de meci, cu o superba lovitura in cros cu reverul.

Romanca a avut 4 asi si o dubla greseala, letona a facut 3 asi si 3 duble greseli, Jaqueline Cristian fiind superioara la punctele cu al doilea serviciu. Cristian a incheiat cu 19 mingi direct castigatoare si 19 erori neprovocate. Ostapenko a totalizat 23 de winners si 28 de erori nefortate.

Jaqueline Cristian si-a asigurat un cec de 15.500 dolari si 125 de puncte WTA, iar adversara sa din sferturile de finala va fi rusoaica Svetlana Kuznetova (35 ani, 39 WTA), a patra favorita. Kuznetova a trecut in optimi de Xinyu Wang (China), cu 6-1, 7-5.

Rezultatele inregistrate miercuri:

turul I

Anastasia Gasanova (Rusia) - Katarina Zavatka (Ucraina) 6-2, 6-7 (6/8), 7-5

turul II (optimi)

Ekaterina Alexandrova (Rusia/N.1) - Tereza Martincova (Cehia) 6-3, 6-4

Vera Zvonareva (Rusia) - Fiona Ferro (Franta/N.3) 6-7 (6/8), 7-5, 7-6 (7/2)

Jaqueline Cristian (Romania) - Jelena Ostapenko (Letonia/N.6) 6-3, 7-6 (7/1)

Svetlana Kuznetova (Rusia/N.4) - Xinyu Wang (China) 6-1, 7-5

FOTO Ea le-a purtat noroc lui Dennis Man si Mihaila. Aparitie de senzatie pe marginea terenului

Performanta carierei pentru Jaqueline Cristian. Ce-a reusit romanca la turneul de la Sankt Petersburg

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului? Mesajul transmis de legendarul Pele

Cadou de 23.000 de dolari. Cine e tenismena din România care a dat lovitura la Miami
Cadou de 23.000 de dolari. Cine e tenismena din România care a dat lovitura la Miami
Turneul de la Miami se va disputa săptămâna viitoare și va consemna revenirea Simonei halep în circuitul WTA, după un an și cinci luni. România va avea patru jucătoare pe tablou,...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Jaqueline Cristian, #Sankt Petersburg, #vitorie, #cariera , #stiri tenis