Kyrgios, dupa incidentul lui Djokovici, de la US Open: "Eu cati ani as fi fost suspendat?"

Luni, 07 Septembrie 2020, ora 09:26
4565 citiri
Kyrgios, dupa incidentul lui Djokovici, de la US Open: "Eu cati ani as fi fost suspendat?"
Foto: Facebook / Nick Kyrgios

"Rebelul" tenismen australian Nick Kyrgios nu a putut sa nu comenteze in stilul propriu incidentul in urma caruia Novak Djokovici a fost descalificat la US Open.

"Puneti-ma pe mine in locul . . Eu cati ani as fi fost suspendat?", a scris Kyrgios, care nu participa la US Open, pe retelele de socializare.

El a organizat un sondaj, cu trei variante de raspuns, cinci ani, zece ani, 20 de ani, iar majoritatea celor care il urmaresc a ales ultima varianta.

Australianul l-a criticat pe Novak Djokovici, in iunie, cand acesta a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, in urma participarii la Adria Tour, competitie pe care a sarbul a organizat-o.

"Rugaciuni pentru toti jucatorii care au contractat Covid-19. Nu mai spuneti ca tot ceea ce am facut eu a fost sau . Asta-i crema", a declarat Kyrgios, pe retelele de socializare.

Novak Djokovici, principalul favorit, pierde punctele si banii pentru atingerea fazei optimilor de finala la US Open, in urma decalificarii, si poate fi sanctionat suplimentar.

"In conformitate cu regulamentul turneului de Grand Slam si in urma actiunilor sale de lovire intentionata a unei mingi in mod periculos sau nesabuit pe teren sau lovirea unei mingi cu neglijenta desconsiderand consecintele, arbitrul turneului US Open l-a descalificat pe Novak Djokovici din editia 2020 a US Open. Deoarece a fost descalificat, Djokovici va pierde toate punctele castigate la US Open si va primi o amenda egala cu premiul castigat la turneu, in plus fata de orice alta amenda sau de toate amenzile percepute cu privire la incidentul ofensator", au anuntat organizatorii.

Tenismenul de 33 de ani, cu 17 turnee de grand slam castigate in palmares, dintre care trei la US Open, isi asigurase, prin calificarea in optimile de finala, un premiu 250.000 de dolari (211.000 de euro) si 180 de puncte ATP. Favorit la castigarea trofeului, dupa ce nu pierduse niciun meci in 2020, el putea obtine trei milioane de dolari (2,535 milioane de euro) si 2.000 de puncte daca se impunea si la editia actuala a turneului.

Liderul ATP, sarbul Novak Djokovici, a fost descalificat, duminica, dupa ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge, in optimile de finala ale US Open.

La scorul de 5-6, dupa un break al adversarului, in primul set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, Djokovici a trimis o minge cu racheta catre fundul terenului, aparent fara intentia de a viza pe cineva.

Mingea a lovit in figura o femeie arbitru de linie, care s-a prabusit la pamant. Sarbul si-a cerut scuze, dar a fost descalificat.

Decizia a fost luata de supervizorul turneului, elvetianul Adreas Egli. Carreno Busta merge, astfel, in sferturi.

El a cerut iertare, intr-un declaratie postata pe Instagram, pentru gestul sau de a lovi cu o minge o femeie arbitru de linie, in optimile de finala ale US Open.

"Intreaga situatie m-a lasat cu adevarat golit si trist. M-am interesat de starea arbitrului de linie si organizatorii turneului mi-au spus ca, multumesc lui Dumnezeu, se simte bine. Imi pare foarte rau ca i-am provocat un astfel de stres.

Atat de neintentionat. Atat de gresit. Nu ii dezvalui numele pentru a-i respecta intimitatea. In ceea ce priveste descalificarea, trebuie sa ma intorc inauntrul meu si sa lucrez la dezamagirea mea si sa transform toate acestea intr-o lectie pentru dezvoltarea si evolutia mea ca jucator si fiinta umana. Le scuze la organizatorilor US Open si tuturor celor asociati pentru comportamentul meu.

Sunt foarte recunoscator echipei si familiei mele pentru ca sunt sprijinul meu puternic si fanilor mei pentru ca sunt mereu acolo cu mine. Multumesc si imi pare atat de rau", a spus principalul favorit al turneului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nick Kyrgios atac la djokovic , #stiri tenis