La 34 de ani, o fosta jucatoare de top 5 mondial WTA spune adio tenisului

Duminica, 09 Iulie 2017, ora 10:11
11997 citiri
La 34 de ani, o fosta jucatoare de top 5 mondial WTA spune adio tenisului
Foto: Twitter / Daniela Hantuchova

O jucatoare remarcabila in circuitul WTA in ultimii 15 ani a declarat ca se retrage din cariera profesionista la 34 de ani si dupa multe reusite in sportul alb, printe care 4 trofee de Mare Slem, Cupa Fed cu tara sa, dar si o dubla la Indian Wells.

Tenismena din Slovacia Daniela Hantuchova s-a decis ca este timpul ca la 34 de ani sa spuna adio tenisului, sport care i-a adus cele mai multe impliniri.

A fost locul 5 mondial atat la simplu (2003), cat si la dublu (2002), a castigat Indian Wells de doua ori in cariera, in 2002 si 2007, a luat Fed Cup cu tara sa Slovacia in 2002 si detine un record greu de egalat in turneele de Mare Slem, castigand macar o data fiecare Grand Slam in proba de dublu mixt: Australian Open 2002, alaturi de Kevin Ullyett din Zimbabwe, Roland Garros 2005, alaturi de Fabrice Santoro din Franta, Wimbledon 2001 alaturi de Leos Friedl din Cehia si US Open 2005 alaturi de Mahesh Bhupathi din India.

In plus, tot pentru tara sa Slovacia, a cucerit Hopman Cup in 2005.

Intr-un interviu pe care il acorda chiar in timpul Wimbledonului, la Londra, Hantuchova spunea: "Sunt foarte fericita in acest moment. Ma simt si usurata, pentru ca nu a fost o decizie usor de luat. Dar, o data ce am luat-o, in urma cu cateva saptamani, am inceput sa ma simt excelent. Este o decizie pe care am luat-o eu suta la suta, singura, pentru ca mi-am dorit enorm de mult ca aceasta hotarare sa o iau eu cu mine, sa nu implic pe nimeni. Si sunt mandra ca am luat aceasta decizie. Simt ca este momentul potrivit pentru a face acest pas, categoric. Nu m-am gandit niciodata cum imi voi lua La revedere de la tenis", puncta jucatoarea slovaca intr-un interviu pentru Rob Walker, postat de contul de Twitter al turneului londonez.

Hantuchova a avut o scurta colaborare si cu Simona Halep in 2016, jucand dublu cu romanca la Miami.

Ajunsa intre timp pe 317 WTA, slovaca a avut ultimul sau meci in calificarile turneului de la Rabat, in Maroc, cand a pierdut cu sportiva din Canada Gabriela Dabrowski.

Sportiva din Slovacia a stat 15 ani in top 100 WTA, iar in 2017 nu a avut nici macar o singura victorie pe un tablou principal WTA.

D.A.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Daniela Hantuchova retragere din tenis, #anunt oficial fosta jucatoare top 5, #Hantuchova adio tenis interviu Wimbledon , #stiri tenis