Marius Copil lupta pentru titlu la Budapesta: Avancronica meciului si cum il poti vedea

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 10:14
2875 citiri
Marius Copil lupta pentru titlu la Budapesta: Avancronica meciului si cum il poti vedea
Foto: Hepta.ro

Jucatorul de tenis Marius Copil (26 de ani si locul 175 ATP) va disputa duminica, de la ora 16.00, finala turneului de tip challenger de la Budapesta, competitie indoor dotata cu premii totale de 64.000 de euro plus ospitalitate (cazare si masa asigurate de organizatori).

In ultimul act, romanul il va infrunta pe belgianul Steve Darcis (32 de ani si locul 115 ATP), dupa ce sambata, in semifinale, l-a invins net pe rusul Daniil Medvedev (20 de ani si locul 106 ATP), scor 7-5, 6-4.

In finala, Darcis s-a calificat dupa o victorie in trei seturi, sambata, in fata francezului Kenny De Schepper, scor 2-6, 6-4, 6-3.

Meciul lui Marius Copil este transmis pe platforma de pariuri LIVE Unibet, incepand cu ora 16:05.

Copil si Darcis s-au mai duelat o singura data, saptamana trecuta, la turneul ATP de la Anvers, unde aradeanul s-a impus clar in fata sportivului originar din Liege, scor 7-6 (3), 6-2. La meciul respectiv, Copil a produs 10 asi, iar jocul a durat o ora si 23 de minute.

Aradeanul pare de neoprit in aceasta perioada. Obisnuit sa joace mai mult in turnee challenger, de categorie inferioara, Copil a luat startul, saptamana trecuta, la turneul ATP de la Anvers (Belgia), unde ascensiunea i-a fost stopata in sferturile de finala de David Goffin, locul 12 ATP la ora respectiva (intre timp, a mai urcat un loc). Totusi, Copil i-a luat un set lui Goffin, asta dupa ce trecuse doua tururi de calificari si reusise alte doua victorii pe tabloul principal.

Ajuns la Budapesta in aceasta saptamana, dupa aventura belgiana, Copil a obtinut doar victorii pe tabloul principal, 4 la numar. Astfel, in ultimele doua saptamini are, in total, 9 meciuri, dintre care 8 sunt victorii. Copil a invins doar adversari mai bine clasati decat el in clasamentul mondial, printre care si pe portughezul Joao Sousa, locul 33 ATP, in primul tur de la Anvers!

Tot la turneul din capitala Ungariei, romanul a batut recordul celui mai rapid serviciu din circuit, in 2016, fiind inregistrat cu o viteza de 239 km/h, la meciul cu francezul Vincent Millot, din optimile de finala (turul doi).

Pentru accederea in finala de la Budapesta, Copil si-a asigurat 5.400 de euro si 60 de puncte ATP, iar daca va castiga trofeul, premiul va fi de 9.200 de euro plus 100 de puncte ATP. Punctele il vor propulsa, incepand de luni, in Top 150.

Cum se explica ascensiunea fulminata a aradeanului? Marius Copil lucreaza de cateva luni cu Andrei Mlendea, antrenorul pe care Simona Halep l-a avut in 2013, iar tot de curand are un psiholog, Ioan Popoviciu, care il ajuta sa pregateasca meciurile.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Marius Copil Budapesta, #Marius Copil finala Budapesta , #stiri tenis