Mihaela Buzarnescu dezvaluie cum a uimit lumea tenisului cand nici macar doctorii nu-i mai dadeau vreo sansa

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 19:01
7611 citiri
Mihaela Buzarnescu dezvaluie cum a uimit lumea tenisului cand nici macar doctorii nu-i mai dadeau vreo sansa
Foto: Facebook/Mihaela Buzarnescu

Mihaela Buzarnescu a dezvaluit felul in care a reusit ascensiunea uimitoare din acest an. Sportiva care nici macar nu jucase in circuitul WTA pana in 2017 a facut un salt de aproape 500 de locuri in ierarhia mondiala si a avut un final de an de vis.

La 29 de ani, Buzarnescu este un exemplu viu ca munca asidua este tot timpul rasplatita. Campioana de dublu la junioare in 2006, Buzarnescu a avut mari probleme cu accidentarile.

Au chinuit-o genunchii incepand din 2011, a incercat numeroase tratatamente, dar niciunul nu dadea rezultatul scontat. In 2014 a ajuns la doctorul lui Rafael Nadal, care i-a transmis ca nu are ce sa mai faca.

A continuat insa sa stranga din dinti si, cu mari dureri, si-a cautat drumul in circuitul ITF, esalonul secund al tenisului mondial.

Rasplata muncii a venit tarziu, in a doua parte a acestui an. Sportiva care a inceput 2017 pe locul 545 WTA va incheia anul pe pozitia a 55-a. In acest an, Buzarnescu a castigat 7 turnee ITF, a fost prezenta la US Open si a castigat premii de 180.996 de dolari, adica jumatate cat obtinuse in intreaga cariera.

La finalul unui an in care a avut o ascensiune fantastica, Mihaela Buzarnescu vorbeste despre parcursul pe care, recunoaste cu sinceritate, ca nu-l anticipa.

"Sincer, nu ma asteptam la aceste rezultate. Nicio clipa nu m-am gandit in momentul in care am plecat de la echipe din Olanda la sfarsitul lui mai si m-am dus in Ungaria ca voi avea asa rezultate pe parcursul acestor luni. Clar, sunt foarte fericita acum pentru ceea ce am reusit, am demonstrat ca se poate.

Sper sa se poata invata din ce am realizat eu si de catre alti jucatori, si mai mici si mai varstnici. Sa nu renunte fiindca eu imi doream sa renunt si nu-mi mai dadeam nicio sansa si pana la urma s-a intamplat. N-am renuntat, am avut sustinere din partea apropiatilor si m-a ajutat foarte mult sa trec peste momentele grele si sa capat incredere, sa joc mai relaxata la concursuri si sa iau fiecare meci ca oricare meci", a spus Buzarnescu pentru Gsp.

Desi la finalul lunii octombrie avea deja un clasament suficient de bun incat sa fie pe tabloul principal la Australian Open 2018, Buzarnescu a continuat sa joace si a luat vacanta abia la mijlocul lunii decembrie.

Sportiva a explicat ca a continuat sa joace doua luni in plus pentru ca se simtea foarte bine si nu a dorit o vacanta doar de dragul de a avea zile libere.

"Imi doresc sa continuu la fel, de aceea nu-mi vreau prea multa pauza. Atunci cand organismul o va cere, sigur i-o voi da. Am avut destula pauza in cariera. Sunt momente care poate vor fi mai grele, acum este un alt nivel la care vreau sa joc", a explicat sportiva.

De asemenea, Buzarnescu a vorbit si despre planurile pe care le are pentru anul ce urmeaza.

"As vrea sa fiu top 50 la finalul anului viitor, frumos ar fi sa fiu si favorita la un Grand Slam, daca ar fi sa fie la Roland Garros si mai bine, dar nu vreau sa ma gandesc, sa pun presiune. Merg, joc turneele si toate se vor intampla asa cum vor fi ele. Oricum, presiune va veni putina si vreau sa fiu pregatita.

Nu sunt robot, nu voi putea sa am mereu rezultatele de anul acesta, nu pot mereu sa castig si sunt pregatita pentru orice va veni. Imi doresc doar sa fiu sanatoasa, sa pot participa la turnee", a mentionat ea.

In ceea ce priveste castigurile din 2017, Buzarnescu a dezvaluit ca a incercat sa-si plateasca o parte din datorii cu banii acumulati anul acesta.

"Am avut si niste datorii. Am reusit sa le acopar. Nu e usor, la nivelul acesta sunt niste sume mult mai mari pe care trebuie sa le cheltuiesti, daca mergi cu cineva. Biletele de avion sunt mult mai scumpe, turneele sunt mult mai indepartate.

E bine ca e tatal meu si nu trebuie sa folosesc doua camere, dar oricum e greu. Sper sa fie mai bine de la anul, poate reusesc sa gasesc un sponsor", a precizat Buzarnescu.

In acest moment, Buzarnescu este a patra tenismena a Romaniei, dupa Simona Halep, Sorana Cirstea si Irina Begu.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihaela Buzarnescu rezultate 2017 , #stiri tenis