Nu Federer sau Nadal! Cine crede Mats Wilander ca va fi cel mai bun tenismen din istorie

Joi, 16 Mai 2019, ora 10:30
8121 citiri
Nu Federer sau Nadal! Cine crede Mats Wilander ca va fi cel mai bun tenismen din istorie
Foto: Eurosport

Fostul tenisman Mats Wilander, castigator a 7 turnee de Grand Slam, a comparat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti, jocul Simonei Halep si al lui Rafael Nadal pe zgura de la Roland Garros cu "o opera de arta".

"Daca vrei sa vezi doar un Grand Slam, atunci Roland Garros este turneul unde jucatorii arata cel mai bun tenis. Sa vezi jucatori precum Halep si Nadal cum se misca pe teren la Roland Garros e ca si cum ai vedea o opera de arta", a spus actualul comentator al postului de televiziune Eurosport.

Fostul jucator suedez sustine ca Novak Djokovic va fi cel mai bun jucator din toate timpurile la momentul in care isi va incheia cariera. "In tenis numaram turneele de Grand Slam castigate, iar acum Roger Federer este in frunte. Dar cred ca recordul in tenis il va detine Novak Djokovic. Daca va castiga open-ul francez acum, cred ca putem spune ca este cel mai bun din toate timpurile, mai bun decat jucatorul cu cele mai multe turnee. Pentru ca sa castigi de doua ori cele patru mari turnee consecutiv este incredibil. Iar Novak Djokovic nu este un jucator terminat, mai are inca 3-4 ani si probabil isi va incheia cariera cu statutul de cel mai bun tenisman din toate timpurile", a afirmat el.

"E foarte clar ca Novak Djokovic este favorit la castigarea editiei din acest an. A aratat la Madrid ca poate sa castige... poate ca nu este pregatit 100%, dar va fi la ora inceperii turneului. Rafa Nadal joaca din ce in ce mai bine cu fiecare saptamana care trece si poate castiga si el. Dar cred ca jucatorii tineri nu sunt absolut deloc intimidati de marii jucatori de azi. E foarte dificil pentru cineva ca Tsitsipas (n.r. - Stefanos Tsitsipas) sa castige la Roland Garros, dar cu siguranta poate provoca surprize mai mult decat a facut-o in trecut. Roger Federer joaca... el il poate invinge pe Novak sau pe Rafa, insa sa castige 7 meciuri la rand nu stiu daca este posibil. Este un turneu deschis si cred ca dupa primele doua tururi ne vom putea face o parere mai clara cine are sanse mai mari sa castige trofeul", a adaugat suedezul.

Cu toate acestea, Mats Wilander si-ar dori in ultimul act al open-ului francez doi jucatori tineri: "Cred ca finala mea de vis in acest an la Roland Garros ar fi Stefanos Tsitsipas impotriva unui Denis Shapovalov intr-o forma de exceptie. Vreau sa vad fete noi. Iubesc jucatorii mari, dar pentru mine conteaza mai mult jocul de tenis. Nu ma deranjeaza daca nu castiga Rafa sau Novak".

Aflat la Bucuresti pentru a promova turneul Roland Garros, Wilander a mentionat ca prima amintire a sa despre Romania este legata de Ilie Nastase. "Prima mea amintire despre Romania este legata de Ilie Nastase. El era favoritul tatalul meu la tenis. Si a fost si favoritul meu la inceput. Pentru ca Bjorn Borg l-a invins pe Nastase la Wimbledon in 1976 si era la moda atunci in Suedia sa il simpatizezi pe jucatorul roman. Apoi in 1979 am dat in circuit peste Florin (n.r. - Florin Segarceanu) . Asa ca Romania a fost foarte importanta pentru tenisul din Suedia", a precizat Mats Wilander.

Turneul Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, se va desfasura in perioada 26 mai - 9 iunie. Simona Halep este castigatoarea editiei de anul trecut a turneului francez, ea invingand-o in finala pe americanca Sloane Stephens cu 3-6, 6-4, 6-1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Mats Wilander Novak Djokovic , #stiri tenis