Povestea cutremuratoare a tenismenei care a invins cancerul: Am plans cat sa umplu un lac!

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 11:01
6423 citiri
Povestea cutremuratoare a tenismenei care a invins cancerul: Am plans cat sa umplu un lac!
Foto: Twitter/Vicky Duval

Americanca Vicky Duval a povestit in premiera trairile pe care le-a avut, dupa ce la editia de anul trecut a turneului de la Wimbledon a aflat ca are cancer. Dupa un tratament de cateva luni, ea a reusit sa invinga boala si a inceput sa joace din nou tenis.

Intr-un editorial publicat in The Players Tribune, Vicky Duval a povestit cum a fost diagnosticata cu cancer inaintea calificarilor de la Wimbledon 2014, dupa ce i s-a facut rau timp de cateva zile la rand.

"Imi tremurau picioarele cand am fost la doctor. Chiar nu stiam la ce sa ma gandesc, nimic nu ma putea pregati pentru vestea ce urma sa o primesc. Doctorul mi-a spus ca am cancer. Imediat ce a spus asta, am vazut negru si am inceput sa plang isteric.

Nu stiam multe despre cancer - il asociam automat cu moartea. Poate suna dramatic, dar in acel moment am inceput sa ma gandesc cum sa-mi petrec ultimele luni din viata", a povestit Duval.

Ea spune ca aceasta veste a eliberat toata presiunea de pe umerii sai, iar la Wimbledon 2014 a obtinut cel mai bun rezultat al sau la un turneu de Grand Slam.

"De bine, de rau, situatia in care ma aflam m-a ajutat sa ma concentrez mai usor. Am castigat trei meciuri din calificari, iar in primul tur de pe tabloul principal am invins chiar si o jucatoare din top 30", a explicat ea.

La finalul turneului de la Wimbledon, ea a inceput lupta impotriva cancerului, pe care o descrie ca fiind cumplita.

"Din moment ce boala mea a fost explicata mai in detaliu, am realizat ca am multe sanse sa castig lupta cu cancerul. Temerile mele au inceput sa dispara incet. Stiam ca Dumnezeu are un plan pentru mine in aceasta lupta.

La cateva zile dupa ce am inceput tratamentul insa, imi pierdusem speranta. Nu vedeam cum pot reusi sa ma simt atat de groaznic timp de trei luni. Dar pana la urma am gasit puterea sa rezist.

Cuvintele nu pot exprima cum te simti cand faci chimoterapie. Trebuie sa vomiti, ai dureri de cap, de stomac, iti pierzi apetitul, simti un gust de metal si lista continua", a subliniat Duval.

In septembrie anul trecut, Duval a reusit insa sa castige aceasta lupta, iar acum considera ca a primit o lectie.

"Dupa ce am terminat ultimul tratament, am plans suficient incat sa umplu un lac! Lacrimi de bucurie, bineinteles. Aceste trei luni au parut o eternitate, dar am reusit! Am invins cancerul!

Aceasta calatorie a fost lunga si dificila. Cel mai important lucru pe care l-am invatat este sa apreciez ceea ce am. Am invatat ca sanatatea este un privilegiu si ca totul se intampla cu un motiv.

Dumnezeu mi-a deschis ochii catre un nou stil de viata si m-a invatat asta oferindu-mi binecuvantare. Nu stiam ca aceasta boala poate fi o binecuvantare. Nu as schimba ce am trait pentru nimic in lume!", a mentionat Duval.

In varsta de 19 ani, Duval si-a reluat pregatirile si se pregateste de revenirea in activitate.

C.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vicky Duval cancer, #lupta cancer Vicky Duval , #stiri tenis