O nouă puștoaică face senzație în circuitul WTA. A câștigat al doilea trofeu al anului și a învins-o pe Emma Răducanu

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 08:42
25226 citiri
O nouă puștoaică face senzație în circuitul WTA. A câștigat al doilea trofeu al anului și a învins-o pe Emma Răducanu
Clara Tauson

Jucătoarea daneză de tenis Clara Tauson (70 WTA) a câştigat duminică finala turneului de la Luxemburg (WTA), dotat cu premii totale de 189.708 euro, după ce a învins-o surprinzător în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4, pe deţinătoarea trofeului, letona Jelena Ostapenko (30 WTA, favorită nr. 3), conform agerpres.ro.

Tauson s-a impus după două ore şi 5 minute de joc, ea reuşind 8 aşi pe parcursului meciului şi comiţând o singură dublă greşeală. Ostapenko a avut 2 aşi şi a comis 4 duble greşeli.

În martie acest an, Tauson (18 ani) câştiga la Lyon primul titlu din carieră în circuitul profesionist feminin, întrecând-o în finală pe elveţianca Viktorija Golubic, cu 6-4, 6-1, ambele jucătoare venind atunci din calificări. În schimb, în circuitul ITF, eşalon inferior WTA, daneza câştigase 9 titluri dintre care două la începutul acestui an.

La finele lui august, Clara Tauson o învingea pe jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, cea care avea să câştige US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, cu 6-1, 2-6, 6-4, în finala turneului WTA 125 de la Chicago.

#Clara Tauson, #senzatie, #wta, #Emma Raducanu , #stiri tenis