Scandal urias in lumea tenisului: 28 de jucatori profesionisti au fost arestati joi!

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 17:02
21975 citiri
Scandal urias in lumea tenisului: 28 de jucatori profesionisti au fost arestati joi!
Foto: FRF

Nu mai putin de 28 de tenismeni profesionisti au fost arestati, joi, fiind acuzati ca au aranjat meciuri.

Europol a confirmat ca 28 de tenismeni profesionisti se numara printre cele 83 de persoane retinute, miercuri, de catre Garda Civila din Spania.

"Suspectii au mituit tenismeni profesionisti pentru a aranja meciurile si s-au folosit de identitatea a mii de persoane pentru a paria", anunta Europol, potrivit BBC Sport.

Cel putin 97 de meciuri din cadrul turneelor ITF si Challenger au fost aranjate.

Arestarile, care au inclus si un jucator care anul trecut a participat la US Open, au venit dupa o ancheta privind meciurile aranjate de catre un grup infractional organizat din Armenia.

Europol a mai spus ca s-au facut perchezitii la 11 case din Spania, din care au fost confiscati 167.000 de euro, impreuna cu o pusca, mai mult de 50 de dispozitive electronice, carduri bancare, cinci vehicue de lux si documente referitoare la acest caz. De asemenea, au fost blocate si 22 de conturi bancare.

Nu a fost insa dezvaluit numele niciuneia dintre persoanele retinute.

"Un grup criminal din Armenia a folosit un tenismen profesionist, care a actionat ca o legatura intre banda si restul grupului criminal", noteaza Europol, care continua: "Dupa ce mituiau jucatorii, membrii retelei participau la meciuri pentru a se asigura ca acestia respecta ceea ce s-a convenit anterior si dadeau ordine altor membri ai grupului de a continua pariurile la nivel national si international".

Ancheta a inceput in 2017 dupa ce Unitatea de Integritate pentru Teni (TIU) s-a aratat ingrijorata de meciurile aranjate in turneele de tenis.

Federatia Internationala de Tenis estimeaza ca exista 14.000 de tenismeni care incearca sa-si faca un rost in viata din acest sport, dintre care jumatate nu produc deloc bani.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#tenismeni arestati meciuri aranjate, #arestari tenis Spania , #stiri tenis
Comentarii
Poza rubencano
rubencano
rank 1
numa 28...putin ,foarte putin ! tot sportu profesionist e plin de