Scandal urias in tenis: Ancheta dupa acuzatiile de meciuri trucate

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 13:34
3981 citiri
Scandal urias in tenis: Ancheta dupa acuzatiile de meciuri trucate
Foto: Facebook/ ATP World Tour

Responsabilii tenisului mondial au anuntat miercuri ca urmeaza sa treaca in revista modul de lupta impotriva coruptiei, printr-o ancheta independenta, dupa ce presa internationala a denuntat frecventa meciurilor trucate in circuitele profesioniste.

Obiectivul prioritar al acestei anchete independente, condusa de Adam Lewis, un expert in dreptul sportiv, cu baza la Londra, va fi sa analizeze functionarea Unitatii pentru integritatea tenisului (TIU), creata in urma cu opt ani pentru combaterea coruptiei, subliniaza AFP.

Scandalul secolului in tenis: Novak Djokovici recunoaste: Mi-au propus 200 de mii de dolari!

"Lumea s-a schimbat enorm pentru toate marile sporturi, inclusiv tenisul, in ultimii opt ani si, daca adaugam probleme recente dezvaluite de mass-media, consideram ca a sosit timpul sa revizuim maniera noastra de lupta impotriva coruptiei in acest joc", au afirmat, intr-un comunicat, sefii ATP si WTA, care gireaza circuitele masculin si feminin, ai Federatiei internationale de tenis (ITF) si ai celor patru turnee de Mare Slem, miercuri la Melbourne, in cadrul Openului Australiei.

Scandalul secolului in tenis: Jucatorul de la care a pornit totul rupe tacerea

Acesti responsabili - Kris Kermode (ATP), Steve Simon (WTA), David Haggerty (ITF), Stephen Healy (Openul Australiei), Jean Gachassin (Roland Garros), Katrina Adams (US Open) si Philip Brook (Wimbledon si TIU) - s-au angajat sa faca publice concluziile anchetei si sa puna in opera actiunile pe care le preconizeaza, carora le vor asigura finantarea.

Unitatea pentru integritatea tenisului a beneficiat de 14 milioane dolari incepand din 2008 si a pronuntat 18 sanctiuni, intre care sase pe viata, majoritatea impotriva unor jucatori mai putin cunoscuti.

Cel mai mare scandal din istoria tenisului: dezvaluiri incendiare facute de BBC

Responsabilii tenisului au facut, totodata, un apel catre guvernele din intreaga lume sa intareasca sanctiunile prevazute pentru cazurile de trucare a meciurilor, prin modificarea legislatiei si sporirea cooperarii cu celelalte organisme implicate.

Postul britanic BBC si site-ul BuzzFeed au afirmat recent ca 16 jucatori de top sunt banuiti de implicare in meciuri trucate in cursul ultimului deceniu. Avand acces la documente oficiale, reprezentantele media au lansat acuzatii si la adresa ATP, instanta conducatoare a tenisului profesionist masculin, ca ar fi incercat sa musamalizeze mai multe afaceri de acest gen.

Scandal urias in tenisul mondial: Reactia oficiala a ATP dupa acuzatiile de blaturi la nivel inalt

Scandalul secolului in tenis: Dezvaluiri incendiare facute de un jucator

Insa, chiar daca datele la care au avut acces pun in evidenta rezultate neasteptate pentru cei saisprezece jucatori, acestea nu aduc dovezi evidente ca meciurile in cauza ar fi fost trucate, dupa cum au recunoscut chiar BBC si BuzzFeed.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ancheta meciuri trucate tenis, #ancheta coruptie tenis, #ancheta blaturi tenis, #scandal meciuri trucate tenis, #scandal blaturi tenis, #scandal coruptie tenis , #stiri tenis