Scandal urias in tenisul din Ungaria: Federatia de la Budapesta blocheaza preluarea turneului de la Bucuresti desi licenta a fost luata de Guvernul Orban

Sambata, 09 Martie 2019, ora 14:01
8106 citiri
Scandal urias in tenisul din Ungaria: Federatia de la Budapesta blocheaza preluarea turneului de la Bucuresti desi licenta a fost luata de Guvernul Orban
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Tenisul din Ungaria este lovit de un scandal de proportii intre guvernul condus de Viktor Orban si Federatia de Tenis de la Budapesta. Romania ar putea profita in aceste conditii si inca mai sunt sanse teoretice sa organizam competitia si in 2019, desi omul de afaceri care detine licenta turneului WTA organizat la Bucuresti a semnat deja un acord cu guvernul maghiar pentru a muta turneul la Budapesta.

Asa cum Ziare.com a anuntat luna trecuta, Jeno Marky, afaceristul care detine licenta, s-a inteles cu autoritatile maghiare pentru a muta turneul la Budapesta incepand cu acest an.

Totusi, desi pare incredibil, Federatia de Tenis din Ungaria s-a opus organizarii turneului la Budapesta. Fara un parteneriat cu forul de tenis, WTA nu si-a dat inca acceptul pentru mutarea turneului, astfel ca inca mai sunt sanse teoretice sa mai avem competitia si in acest an la Bucuresti.

Mai mult, pentru a bloca mutarea, Federatia de Tenis din Ungaria a informat WTA ca vrea sa organizeze, in regim propriu, un turneu de tenis pe iarba. Si cum WTA nu doreste ca o tara sa aiba prea multe turnee, tocmai preluarea competitiei de la Bucuresti nu a fost aprobata cel putin pe moment.

Lumea tenisului din tara vecina este scandalizata de atitudinea Federatiei de la Budapesta, iar mai multi actuali si fosti jucatori, printre care Timea Babos si Marton Fucsovics, au transmis o scrisoare publica agentiei MTI.

In aceasta, actualii si fostii sportivi se declara revoltati de felul in care Federatia trateaza situatia.

"Suntem intr-o situatie inacceptabila si revoltatoare din cauza careia putem rata organizarea unui turneu pentru care avem licenta lui Jeno Marky si sustinerea financiara a guvernului maghiar, dar si o locatie unde putem gazdui turneul", se arata in scrisoarea trimisa agentiei MTI.

Totusi, Federatia de Tenis din Ungaria nu da inapoi si ramane ferma pe pozitii, sustinand ca de vina pentru situatia creata este Jeno Marky, pentru ca nu a inclus forul in acordul cu guvernul maghiar.

"Jeno Marky a creat aceasta situatie nefericita din punctul nostru de vedere prin acordul sau cu guvernul maghiar pentru mutarea turneului la Budapesta, fara aprobarea prealabila a WTA. Chiar daca proprietarul licentei vrea sa organizeze turneul la Budapesta si are decizia guvernului maghiar pentru organizarea competitiei, aceste lucruri nu sunt suficiente. Federatia de Tenis va continua sa munceasca sa rezolve situatia", a raspuns Federatia de Tenis din Ungaria intr-un comunicat de presa.

Cum se explica refuzul Federatiei de Tenis din Ungaria de a prelua turneul de la Bucuresti

In ultimii ani, guvernul Orban a investit masiv in sport, iar tenisul a fost, alaturi de fotbal si polo, o prioritate nationala. In tenisul din Ungaria s-au pompat bani grei, insa in ultima vreme au aparut tot mai multe suspiciuni ca oficialii Federatiei au delapidat sume importante.

In aceste conditii, s-au deschis trei anchete ce vizeaza posibile delapidari de fonduri din partea oficialilor Federatiei de Tenis, iar guvernantii si oamenii care conduc tenisul in tara vecina sunt la cutite.

In acest moment, turneul WTA din luna iulie apare inca in calendarul oficial avand Bucurestiul oras gazda, dar lucrurile se mai pot schimba intre timp. In cazul in care in Ungaria lucrurile nu se vor calma, raman sperante ca turneul va fi organizat si in acest an de Bucuresti, chiar daca licenta a fost oferita guvernului Ungariei.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#mutare turneu tenis Budapesta, #turneu tenis Bucuresti mutat Budapesta , #stiri tenis