Interviu eveniment cu Simona Halep inainte de primul meci al anului: "Asta ma face sa zambesc toata ziua"

Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 22:14
5055 citiri
Interviu eveniment cu Simona Halep inainte de primul meci al anului: "Asta ma face sa zambesc toata ziua"
Simona Halep

Tenismena Simona Halep, numarul doi mondial, a implinit sapte ani consecutivi de cand se afla in top 10 al clasamentului mondial WTA, fapt care o pune intre cele mai mari nume ale acestui sport, scrie site-ul circuitului profesionist feminin, conform agerpres.ro.

Simona Halep va disputa vineri dimineata primul meci din acest an, chiar contra liderului mondial, australianca Ashleigh Barty.

Fost lider mondial si dubla campioana de Mare Slem, 2018 la Roland Garros si 2019 la Wimbledon, Halep a ajuns la 346 de saptamani consecutive in top 10 WTA, aceasta fiind a opta cea mai lunga serie din istoria WTA, romanca fiind depasita doar de Martina Navratilova, Chris Evert, Stefanie Graf, Gabriela Sabatini, Pam Shriver, Arantxa Sanchez-Vicario si Hana Mandlikova.

''Aceasta veste este imensa pentru mine, este o onoare. Ma va face sa zambesc toata ziua, poate toata saptamana'', a declarat Halep (29 ani), de la Adelaide, pentru WTA Insider.

"Scopul meu nu a fost sa castig un anumit turneu, chiar daca vorbim de cele de Grand Slam. Bineinteles ca orice jucatoare vrea sa castige un turneu de Grand Slam. Eu mi-am dorit asta foarte mult, cum mi-am dorit si sa fiu numarul 1 mondial. Dar aceste lucruri au venit la pachet, cred ca de asta am putut sa fiu constanta pe parcursul anilor", a completat romanca.

"Tot ce am facut de cand am implinit 14 ani a fost pentru tenis, iar obiectivul meu a fost sa aflu cat de buna pot deveni. Caut perfectiunea, asta este sigur. Dar in acelasi timp, stiu ca perfectiunea nu exista", a subliniat Simona.

"Principalul meu obiectiv este sa obtin o medalie la Jocurile Olimpice, sa merg acolo si sa pot concura la cel mai inalt nivel, dar toate turneele la care voi juca reprezinta obiective pentru mine", a tinut sa precizeze Halep, despre tintele sale in 2021.

In urma Simonei, in primele zece cele mai lungi serii de saptamani consecutive in top 10 WTA se mai afla Karolina Pliskova (209, din septembrie 2016) si Elina Svitolina (173, din mai 2017).

Dupa un sezon 2013 in care a explodat, la 21 de ani, castigand primul sau titlu WTA si incheind stagiunea cu sase trofee, a doua dupa Serena Williams, cu un palmares remarcabil de 11 titluri, Halep a intrat in Top 10 mondial pe 27 ianuarie 2014, dupa parcursul sau la Australian Open, turneu la care s-a oprit in sferturile de finala. In fiecare din ultimele sale sapte sezoane, Halep a ajuns pe locul 1 sau 2 in lume, incheind in top 5 mondial. Seria sa de sapte ani in top 5 WTA este cea mai lunga dupa cele 11 sezoane consecutive ale germancei Stefanie Graf, in perioada 1986-1996.

De la intrarea sa in top 10 WTA, Halep a castigat 16 titluri (inclusiv cele doua de Mare Slem), la egalitate cu Petra Kvitova. De asemenea, are in palmares opt turnee WTA 1.000, cu titluri la Doha, Dubai, Indian Wells, Madrid, Roma si Montreal.

De la intrarea in Top 10 mondial, Halep are un bilant de 293 de victorii si 97 de infrangeri (procentaj 0,751), fiind depasita doar de Serena Williams (204-34, 0,857) si de Bianca Andreescu (40-12, 0,769).

Halep a detinut primul loc mondial timp de 64 de saptamani.

Retragerea Simonei Halep, în presa internațională: ”A fost un loc bun de vânătoare”
Retragerea Simonei Halep, în presa internațională: ”A fost un loc bun de vânătoare”
Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor. “Halep, aflată pe locul 1.146 în clasamentul WTA,...
Simona Halep explică decizia dureroasă de a se retrage: ”Din păcate, corpul meu are nevoie de mai mult timp”
Simona Halep explică decizia dureroasă de a se retrage: ”Din păcate, corpul meu are nevoie de mai mult timp”
Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, românca oferind o primă reacție pe acest subiect....
#Simona Halep, #wta, #interviu, #Australian Open , #stiri tenis