"Wimbledon a comis-o". Organizatorii au refuzat initial sa-i dea un wild card senzatiei Emma Raducanu

Duminica, 04 Iulie 2021, ora 11:01
5906 citiri
"Wimbledon a comis-o". Organizatorii au refuzat initial sa-i dea un wild card senzatiei Emma Raducanu
Emma Raducanu

Organizatorii turneului de la Wimbledon au refuzat initial sa-i acorde wild card jucatoarei Emma Raducanu, a dezvaluit, duminica, jurnalistul John Lloyd de la Daily Mail, conform news.ro.

Sportiva cu origini romane si chineze care reprezinta Marea Britanie a fost foarte aproape sa nu joace la Wimbledon.

Federatia britanica de tenis (LTA) a propus-o organizatorilor pentru un wild card, dar raspunsul initial a fost negativ.

"Si ce au spus cei Wimbledon? Ei au spus: "Neah, nu ne place ideea de a da un wild card cuiva care este pe locul 300 in lume". Cand Emma a primit vestea, am auzit ca atitudinea ei a fost: "OK, ce trebuie sa fac pentru a le arata ca gresesc?" Ei bine, trebuie sa castigi meciuri, asa ca ea a castigat doua partide la Nottingham, saptamana trecuta si organizatorii de la Wimbledon i-au dat wild card-ul", a scris el in Mail On Sunday.

"Dar parerea mea este ca nu ar fi trebuit sa castige acele meciuri pentru a obtine wild card-ul. Uitati-va la atitudinea ei! A meritat acel wild card. LTA le-a spus ca aceasta este cea pe care o propunem si ei au refuzat-o. Cine sunt ei pentru a face asta? De ce, pentru ca este turneul lor? Nu sunt calificati, nu sunt cu Emma zi de zi, nu stiu ce o motiveaza.

Acesti antrenori sunt in jurul ei zi de zi, o stiu si organizatorii de la Wimbledon ar trebui sa aiba incredere in ei, de aceea sunt oamenii de top in LTA. Daca nu ar fi primit wild card-ul, ar fi intrat in calificari si, daca ar fi pierdut la Wimbledon, ei ar fi spus: "Ei bine, nu l-ar fi meritat (n.r. - wild card-ul)". Dar este o jucatoare tanara, oricine poate pierde un meci in calificari pe un teren cu iarba umeda. Raducanu a meritat sansa de a fi pe scena mare si a fost aproape sa nu o obtina. Wimbledon a "comis-o"!", a continuat el.

Jucatoarea Sorana Cirstea, locul 45 WTA, a fost eliminata, sambata, de sportiva britanica de origine romana Emma Raducanu, locul 338 WTA, in turul al treilea al turneului de grand slam de la Wimbledon.

Raducanu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, intr-o ora si 39 de minute.

In faza urmatoare, Raducanu o va intalni pe sportiva australiana Ajla Tomljanovic, numarul 75 mondial.

Victoria de sambata o va propulsa pe jucatoarea de 18 ani in TOP 200 WTA. In clasamentul live, ea este acum pe locul 175 WTA.

Raducanu s-a nascut in Canada din tata roman si mama chineza si este in Marea Britanie de la varsta de doi ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emma Răducanu a făcut un meci mare la WTA Stuttgart, contra liderei mondiale Iga Swiatek VIDEO
Emma Răducanu a făcut un meci mare la WTA Stuttgart, contra liderei mondiale Iga Swiatek VIDEO
Tenismena britanică de origine română Emma Răducanu a fost eliminată în sferturi la turneul WTA 500 de la Stuttgart. Emma Răducanu (303 WTA) a făcut un meci mare contra liderei mondiale...
Emma Răducanu, ca-n vremurile bune. Calificare splendidă la WTA Stuttgart și amenințare pentru lidera mondială
Emma Răducanu, ca-n vremurile bune. Calificare splendidă la WTA Stuttgart și amenințare pentru lidera mondială
Tenismena britanică de origine română Emma Răducanu s-a calificat spectaculos în sferturi la turneul WTA 500 de la Stuttgart. În turul secund, Emma Răducanu (303 WTA) a învins-o pe...
#Emma Raducanu, #wimbledon, #wild card, #senzatie , #Wimbledon
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5
ZiareCom e balbaita?! La ora 11.11 aceiasi "veste" din link