Reacţia Kremlinului după ce Bloomberg a anunţat din greşeală că Rusia a invadat Ucraina

Sambata, 05 Februarie 2022, ora 21:21
6608 citiri
Reacţia Kremlinului după ce Bloomberg a anunţat din greşeală că Rusia a invadat Ucraina

Site-ul Bloomberg a anunţat, vineri, din greşeală, că Rusia a invadat Ucraina, informaţie eronată care a rămas online aproximativ jumătate de oră. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că eroarea nu a fost “o provocare”, însă această situaţie arată cât de periculoase sunt tensiunile “declanşate de declaraţii agresive” de la Washington şi din capitalele europene, notează tass.com.

“Rusia invadează Ucraina”, a scris vineri Bloomberg, potrivit New York Post, care postează şi o captură de ecran. Informaţia falsă a rămas online aproximativ jumătate de oră.

Utilizatorii de internet care au vrut să afle mai multe şi au dat click pe titlul de pe Bloomberg nu au reuşit să citească vreun articol, apărându-le pe ecran o eroare.

Bloomberg a explicat că titlul, scris dinainte în eventualitatea unei invazii, a fost publicat din greşeală. “Pregătim titluri pentru multe scenarii şi unul dintre acestea a fost publicat din greşeală în jurul orei 4 PM, astăzi, pe site-ul nostru. Regretăm profund eroarea. Titlul a fost scos de pe site şi acum cercetăm cauza erorii”, a precizat vineri un reprezentant al site-ului.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a comentat situaţia sâmbătă, pentru Tass. “Nu cred că a fost o provocare, nu este cazul să exagerăm”, a spus el, precizând că Bloomberg a prezentat scuze. “Însă situaţia arată clar cât de periculoase sunt astfel de tensiuni, care au fost declanşate de declaraţii zilnice agresive pe care le tot auzim de la Washington, din capitalele europene şi de la Londra, pentru că aceste declaraţii, desfăşurarea de trupe lângă graniţele noastre şi activităţile zilnice pentru dotarea Ucrainei cu arme au dus la aceste tensiuni şi orice scânteie este periculoasă”, a explicat Peskov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#tensiuni Ucraina Rusia, #Kremlin, #Bloomberg, #Dmitri Peskov , #Rusia-Ucraina