Tentativă de omor în spital. Un asistent a sedat intenționat 3 paciente cu diazepam. O femeie a intrat în stop cardio-respirator

Miercuri, 10 Mai 2023, ora 17:18
6744 citiri
Tentativă de omor în spital. Un asistent a sedat intenționat 3 paciente cu diazepam. O femeie a intrat în stop cardio-respirator
Femeie pe patul de spital FOTO Unsplash

Un asistent de la Spitalul Militar Central a sedat intenționat cu diazepam trei paciente, iar una dintre ele a ajuns în stare gravă la ATI, în stop cardio-respirator.

Un asistent medical, angajat civil al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila (SUMC) din București, a administrat sâmbătă calmante „într-o cantitate mare” unor paciente internate la Secția 1 medicală, potrivit Libertatea.

Una dintre femei a ajuns în stare gravă la ATI, în stop cardio-respirator, însă a fost salvată. Diazepamul este un sedativ folosit pentru calmarea mușchilor și a creierului.

Prin purtătorul de cuvânt, Parchetul a confirmat că a fost sesizat de către spitalul militar: „S-a deschis un dosar penal. Am început de sâmbătă cercetările in rem pentru fapta de tentativă de omor calificat”.

”Asistentul a trecut în fișa de observație a pacientelor administrarea de diazepam și a folosit parafele medicilor, fără ca aceștia să știe. Așa a scos fiolele de diazepam din farmacia spitalului. Să administrezi o cantitate atât de mare de diazepam înseamnă practic să le adormi, să nu mai poată reacționa. Medicii de la ATI, care au preluat pacienta au avut suspiciunea unei agresiuni sexuale și de aceea au și anunțat imediat, revoltați, conducerea”, a explicat un medic al Spitalului Militar Central pentru sursa citată.

Spitalul Militar a trimis un răspuns către Libertatea în care a admis toate informațiile, evenimentul, ancheta penală, mai puțin faptul că una dintre paciente a ajuns la ATI, deși nu neagă problemele rezultate în urma administrării diazepamului.

”– Sâmbătă, 6 mai, ca urmare a unei sesizări primite de la o echipă de gardă privind suspiciunea administrării, fără prescripție medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienți internați în spitalul nostru, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgență, conform procedurilor legale, Parchetul Militar.

– Pacienții în discuție au fost sub supraveghere medicală permanentă la nivelul secției în care erau internați. De la data evenimentului și până în prezent, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secție ca urmare a agravării stării de sănătate, toți urmând protocoalele de investigații și cele terapeutice stabilite de medicii curanți.

– În paralel cu ancheta penală, unitatea noastră a dispus o cercetare administrativă privind analiza cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția unui astfel de incident, înăsprind regulile privind accesul la aplicarea procedurilor și protocoalelor medicale.

– SUUMC colaborează necondiționat cu organele de cercetare penală pe care le-a sesizat, instituția noastră fiind direct interesată de aflarea adevărului.

– În toate activitățile desfășurate de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, sănătatea și siguranța pacienților sunt obiective de maximă prioritate, iar acordarea unui act medical de cea mai înaltă calitate reprezintă o datorie, nu un deziderat””, a transmis Spitalul Militar.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#tentativa omor, #spitalul militar, #diazepam, #asistent , #eveniment