A vrut să își ucidă soția din cauza unui ordin de protecție. Fiica a reușit să o salveze în ultimul moment. Cât va sta bărbatul la închisoare

Autor: N.G.
Joi, 06 Octombrie 2022, ora 21:50
3402 citiri
A vrut să își ucidă soția din cauza unui ordin de protecție. Fiica a reușit să o salveze în ultimul moment. Cât va sta bărbatul la închisoare
Bărbatul va sta 11 ani la închisoare FOTO Arhiva Ziare.com

Un bărbat din Alba, judecat pentru tentativă de omor asupra soţiei şi lovirea fiicei sale, a fost condamnat definitiv la 11 ani de închisoare.

Mircea H. a fost a fost acuzat de violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor, violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe şi încălcarea ordinului de protecție.

Bărbatul primise interdicţie să se apropie de soţie şi cei trei copii ai săi şi a fost evacuat din locuinţa familiei pentru o perioadă de 6 luni ca urmare a comportamentului agresiv asupra membrilor familiei sale.

Calvarul familiei a început în luna octombrie a anului 2021, când pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție. Acesta a continuat să își contacteze familia, deși îi era interzis acest lucru.

”La data de 30.12.2021, în jurul orelor 19,35, încălcând ordinul de protecţie emis de Judecătoria Sebeş, inculpatul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţiei şi fiicei sale din municipiul Sebeş, acesta fiind înarmat cu un cuţit. În altercaţia iscată, inculpatul i-a aplicat soţiei lovituri cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie şi care au necesitat pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Și-a salvat mama de la moarte

Întrucât fiica celor doi soţi a intervenit în altercaţie, i-a aplicat şi acesteia o lovitură cu cuţitul în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale, în urma ripostei victimelor şi a încercării acestora de a-l imobiliza”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Potrivit hotărârii instanței, după ce a reușit să intre în locuință, bărbatul și-a atacat soția, a lovit-o cu un cuțit în spate, iar pentru a-și proteja mama, fiica l-a rănit pe bărbat. Curajul fiicei acestuia le-a salvat, probabil, pe amândouă. Fiica a reușit să îl rănească în piept cu un cuțit și astfel au putut să părăsească locuința. În final, cele două femei și atacatorul au ajuns la spital. Soția a avut nevoie, pentru vindecare, de 35-40 zile de îngrijiri medicale, iar fiica - de 7-8 zile. Bărbatul a stat și el în spital, dar, în final, a ajuns la închisoare.

Bărbatul a primit interdicţia de a comunica cu victimele sale şi dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoală sau alte locuri unde acestea desfăşoară activităţi sociale pe o durată de 1 an de la data eliberării din penitenciar. De asemenea, Mircea H. va trebui să îi plătească fostei sale soţii daune morale în valoare de 40.000 de euro, iar fiicei sale – daune de 10.000 de euro.

Bărbatul este în arest preventiv din 1 ianuarie 2022. Acesta mai este cercetat, într-un alt dosar, pentru violenţă în familie, două infracţiuni de ameninţare şi agresiune sexuală asupra unuia dintre copiii săi minori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
O femeie care l-a hărţuit pe cântăreţul Harry Styles a fost închisă şi i s-a interzis să îl vadă pe acesta pe scenă, potrivit news.sky.com. Myra Carvalho, în vârstă de 35 de ani,...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#tentativa omor, #sebes alba, #agresiune sotie, #cutit, #inchisoare , #justitie