Editorial: Teo contra Teo

Autor:
Luni, 26 Aprilie 2010, ora 09:11
3721 citiri
Editorial: Teo contra Teo

"Notorietatea invinge valoarea". Au fost printre primele cuvinte rostite de Liliana Minca in discursul de acceptare a infrangerii, si analizand baza de raportare, asa e. Daca echipa stralucitoare intr-ale mintii, moralei, harniciei a fost condusa de Aura Vasile pe post de consilier I, biata Teo n-are cum sa revendice calitate. E decat vedeta, cum ar spune Mircea Geoana.

Deci tampitica, conchide Liliana Minca, consolandu-se, sportiv: "PD-L poate obtine orice in Romania, asa ca daca spune ca a castigat, inseamna ca a castigat".

Pe Teo Trandafir o asteapta insa o viata grea. Spuneam, la anuntul candidaturii sale, ca teribil de saraca in optiuni trebuie sa fie tabara pedelista, si mult disperata, daca scotocind si cautand expertiza si-a intors buzunarele chelioase pe dos si a optat spre o strategie mai simpla: sa-i ia publicului fata.

Asta nu inseamna ca Teo e mai prejos decat colegii ei parlamentari. Necazul ei, probabil neconstientizat pana la angoasa, este ca e prea sus. Ii lipseste tot ce abunda in bagajul intelectual-emotional din clasa "P": ingustime, nesimtire, smecherie. Si pana la urma, privind in jur, spre prieteni, cunostinte, pana la urma romani cu un nivel diferit de asteptare fata de prestatiile politicienilor get-beget, ma gandesc ca nu am gresit criticand PD-L, ci cerand de la acest partid sa-mi ofere inca o mostra clasica de parlamentarism.

Si aici intervine dificultatea despre care spuneam. In ce masura va accepta, cu naturelu-i teribil de patimas, politica damboviteana, care cand nu se invarte in categoria "merge si-asa" sau "sa vedem ce-avem de castigat" se limiteaza la o incolonare cuminte in spatele liderului, cu vointa amputata si aspiratiile ingramadite in fundul constiintei?

Ce va face Teo Trandafir cand va intelege ca interesul de partid nu se suprapune celui public decat la nivel de discurs anume construit pentru a farda adevarul? Ma refer la situatiile exceptionale, fireste, ca sustinator al reformelor institutionale demarate de democrat-liberali nu din drag pentru ei, ci pentru necesitatea gasirii unui liman la problemele natiunii.

Pentru ca in materie de economie, de pilda, incapacitatea identificarii unor masuri de natura sa ajute sectorul privat, sa largeasta baza de impozitare pe baza stimularii deschiderii de afaceri, nu prin taxarea aerului, nu gasesc nicio coerenta in actul guvernamental. Doar o goana haotica dupa resurse bugetare care pot avea efect invers.

Cu mintea ei indrazneata, chiar daca nu si-a ros coatele pe bancile Parlamentului, Teo Trandafir trebuie sa se fi prins ca angrenajul e pe alocuri contradictoriu, de vreme ce din pusca si cureaua lata a ramas un refren in parte hazliu, in parte tragic - sa-i reduci unui dascal venitul de la 15 la 13 milioane prin retezarea unui spor "nesimtit" numai act de justitie nu se cheama.

Proaspata achizitie a Legislativului va trebui sa gaseasca puterea sa ramana cetatean, asa cum s-a angajat, si sa nu se transforme in politician. Daca va da curs impulsurilor, pe pedelisti ii asteapta zile fripte. Dar poate ca de asta au nevoie, de o gura de aer proaspat care sa starneasca bulgarele de incredere a celor cuprinsi de lehamite. Are forta, are in jur tabara reformista din partid, mai ramane sa constientizeze si ceilalti oportunitatea de-a da cu var.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Teo Trandafir alegeri, #Teo Trandafir deputat, #Teo Trandafir victorie , #candidat PDL
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Oare cine i-o fi spus nenorocitei de Minca ca-i o valoare??? Stanculescu, Felix sau conducerea Loteriei???
Poza ETC
ETC
rank 1
Baselinsul - Notorietate fara mesaj si valoare.