Sebastian Lazaroiu: Teo va pleca din PD-L

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 11:35
4664 citiri
Sebastian Lazaroiu: Teo va pleca din PD-L

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu avertizeaza PD-L ca Teo Trandafir va pleca din partid, pentru a se alia cu primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care are tot interesul sa se asocieze cu "un personaj notoriu si pitoresc din afara lumii politice, care are o personalitate puternica, vrea sa invete si vrea sa se implice".

"Teo a fost candidatul ideal pentru colegiul 19 nu pentru ceea ce s-a speculat adesea: ca e prietena cu Mircea Badea, ca a lucrat la Antene, care ar fi fost neutralizate, ca era deja un personaj popular etc. Ci pentru ca era prea atractiva pentru adversari ca sa nu o lase sa castige. Daca adversarul tau e prea puternic, trimite-i un dar care sa il orbeasca", scrie Lazaroiu pe Blogary.

Consilierul prezidential apreciaza eforturile echipei care a ajutat-o pe Teo Trandafir sa castige duminica alegerile, insa puncteaza faptul ca "unii adversari si-au dorit ca ea sa castige".

"De obicei asta se intampla cand trebuie platite polite interne in partide. Nu si in acest caz. In acest caz a dominat rationalitatea pe termen lung. Ma bucura sa vad asta. Unii politicieni au inceput sa joace deja cu rabdare si sa sacrifice victoriile pe termen scurt.

Multi au uitat un lucru simplu. Colegiul 19 este un colegiu din sectorul 4. Colegiul 19 de deputati face parte din colegiul senatorial al lui Dan Voiculescu. In 2012 vom avea alegeri locale si parlamentare. Atat primarul Piedone, cat si senatorul Voiculescu au un obiectiv simplu: sa se realeaga. Desi popular in sectorul sau, Piedone are nevoie de vectori de imagine si trebuie sa dea socoteala si pentru ce au facut parlamentarii partidului sau in sector", mai scrie acesta.

Sebastian Lazaroiu apreciaza ca Piedone si Voiculescu nu au preferat sa "iasa" cu Liliana Minca, ci cu Teo Trandafir, o vedeta consacrata si iubita de public.

"Dar, pentru ca Teo sa iasa de mana cu Piedone si Voiculescu in 2012, ar trebui ca ea sa plece in prealabil din PD-L. Si sa se inscrie in PC sau in partidul cu care, foarte probabil, PC se va alia in preajma alegerilor din 2012 pentru a fi tractat in Parlament (aproape exclus PD-L). Desigur, sansele lui Piedone de a face tandem cu Teo sunt chiar mai mari, pentru ca, daca nu trece Teo la PC, posibil sa vina Piedone la PD-L", mai crede consilierul prezidential.

Non-combatul PC, investitie pe termen lung

Sebastian Lazaroiu reitereaza ideea ca non-combatul PC din campania pentru colegiul 19 trebuie privit ca pe un pas intr-o investitie pe termen lung.

"Asadar, cei care acum condamna migratia politica, pentru ca sunt in opozitie, au deja in minte acelasi tip de strategie pentru 2012, cand spera sa fie pe cai mari. Va reusi PD-L sa o integreze pe Teo Trandafir asa incat sa ramana candidatul democrat-liberalilor in colegiul 19? In ce masura depinde asta de PD-L si in ce masura de oferta pe care PC (sau aliatii PC) o va face cu putin inainte de alegerile din 2012? In ce masura depinde de Teo insasi?", se intreaba consilierul prezidential.

Sebastian Lazaroiu mai spune ca Teo Trandafir este un personaj notoriu si pitoresc din afara lumii politice, care are o personalitate puternica, vrea sa invete si vrea sa se implice.

"Teo este o fire naravasa. Nu ma astept sa fie o voce comoda in partid. Iar PD-L este obisnuit cu un anumit tip de disciplina, n-as spune cazona, dar, in orice caz, un gen de austeritate a comunicarii cu exteriorul. Partidul se obisnuieste greu cu voci precum Preda&Preda, Frunzaverde, Macovei, care sustin de multe ori pozitii diferite sau usor nuantate fata de cele ale partidului. Pe de alta parte, e greu de crezut ca Teo ar putea suferi sanctiuni pentru asemenea declaratii excentrice", mai scrie acesta.

Sebastian Lazaroiu se intreaba daca Teo va rezista ea competitiei cu femei mult mai deprinse in arta intrigilor de culise.

"Putem presupune ca ceilalti vor veni cu oferte de nerefuzat: bani, avantaje mediatice, promisiuni, etc. In ce masura Teo va rezista tentatiei? Va fi atat de dezamagita de politica incat isi va dori sa se intoarca intr-un fel sau altul la prima dragoste, televiziunea? Va duce dorul banilor pe care ii castiga inainte de a intra in politica? Pana una alta PD-L si-a atins in mod pragmatic un obiectiv de imagine pe termen scurt. Daca va fi sau nu iubire intre Teo si PD-L, o sa vedem in 2012. Sau mai devreme", conchide Lazaroiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Lazaroiu Teo Trandafir, #strategie Cristian Popescu Piedone , #candidat PDL
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Se pare ca sunt inainte cu 3 zile :) fata de ziare.com si un secol inainte de Basescu
Poza uilonam
uilonam
rank 1