Teo Trandafir, pe urmele lui Florin Calinescu sau ale lui Mircea Diaconu?

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 13:50
4299 citiri
Teo Trandafir, pe urmele lui Florin Calinescu sau ale lui Mircea Diaconu?
Foro: Realitatea.net

Neasteptata candidatura a cunoscutei realizatoare de televiziune Teo Trandafir la alegerile din Colegiul 19 din 25 aprilie a starnit rumoare si reactii vehemente de dezaprobare din partea politicienilor de cariera, cu toate ca nu putem vorbi de o premiera in viata politica.

Astfel, la alegerile parlamentare din noiembrie 2008 au fost vehiculate diverse nume de actori, cantareti sau oameni de televiziune care si-au testat notorietatea si popularitatea in randul alegatorilor, figurand fie printre propunerile, fie chiar pe listele finale ale partidelor.

In cazul de fata, insa, riscul la care se expune Teo Trandafir in cazul unui esec este mult mai mare, deoarece este vorba despre o confruntare directa cu candidata sustinuta de PSD, PC si PNL, fosta sefa a Loteriei Romane, Liliana Minca.

Chiar si aflati in compania unor binecunoscuti politicieni, putini dintre actorii si cantaretii care si-au incercat norocul la ultimele alegeri generale au ajuns sa ocupe atat de ravnitele fotolii de parlamentari.

Dida Dragan, Florin Calinescu, Sobi Cseh, Oana Zavoranu, Ionut Dolanescu, Nicolae Furdui Iancu sau Gheorghe Zamfir, sunt doar cativa dintre cei care au incercat sa devina si "artisti" intr-ale politicii, dar nu au reusit.

In schimb, Mircea Diaconu si Cristian Topescu au ajuns senatori din partea PNL, Victor Socaciu a devenit deputat PSD, iar Brandusa Novac, directorul Circului Globus, deputat PD-L.

Cel mai mediatizat caz a fost cel al cantaretei Luminita Anghel care a avut-o de infruntat pentru un loc de deputat pe Elena Udrea. Din pacate pentru Luminita Anghel, esecul inregistrat la finalul confruntarilor politice care au avut loc inclusiv la coafor a fost unul rasunator, Udrea obtinand cel mai mare procent din Bucuresti, respectiv 43,52%.

Ceea ce ridica semne de intrebare in privinta valului de artisti care incearca in ultimii ani sa acceada in Parlament nu este atat dorinta legitima a acestora, cat mai ales faptul ca ea nu este precedata de o minima cariera in viata politica, cum a fost cazul veteranilor Sergiu Nicolaescu si Madalin Voicu, si acestia proveniti din mediul artistic. Sergiu Nicolaescu este la al cincilea mandat de senator, iar Madalin Voicu la al patrulea mandat de deputat.

Teo Trandafir a devenit miercuri candidatul pe care PD-L il propune pentru un loc de deputat in colegiul 19 din sectorul 4 din Capitala, aceasta depunandu-si candidatura la BEM.

Alegerile partiale pentru Camera Deputatilor din Colegiul 19 vor avea loc in 25 aprilie. Candidaturile pot fi depuse pana in 5 aprilie, iar campania electorala va incepe in 10 aprilie.

Locul din Colegiul 19 a fost vacantat ca urmare a demisiei Danielei Popa (PC) din Parlament, pentru un mandat in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Citește și:
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Comisia Europeană va reveni asupra fondurilor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia, au declarat joi seară,...
#Teo Trandafir deputat, #Teo Trandafir candidat PDL, #alegeri 2010, #Teo Trandafir Liliana Minca , #candidat PDL