Presa de azi: Teo, bagata in spital de cura de slabire?

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 09:09
6534 citiri
Presa de azi: Teo, bagata in spital de cura de slabire?
Foto: Arhiva

Fosta vedeta TV, Teo Trandafir, in prezent deputat PD-L, se afla internata la Spitalul Elias din Capitala, fiind suspecta de pancreatita acuta, boala care, in unele cazuri ar putea fi fatala.

Medicii refuza insa sa dea prea multe informatii pe aceasta tema si sustin ca asteapta rezultatele analizelor pentru a se lamuri asupra gravitatii starii vedetei.

Singurele informatii sunt acelea ca "Teo Trandafir este la perfuzii, iar medicii se pronunta dupa ce vad analizele", asa cum scrie 'Evenimentul Zilei' in editia de sambata.

La randul lor, jurnalistii de la 'Adevarul' au descoprit cauza pentru care Teo Trandafir a ajuns in spital "a mancat prea mult". Desi temerile legate de starea sa de sanatate sunt extrem de mari Mircea Badea dezminte vestile si spune "ca vedeta nu sufera de pancreatita acuta", potrivit 'Puterea'.

Ziaristii de la 'Click' suspecteaza insa ca "Teo ar fi ajuns la spital din cauza curei de slabire". Si ziarul 'Libertatea' scrie sambata despre starea vedetei: 'Internata cu probleme digestive grave, Teo Trandafir a cerut laptopul de acasa'.

Evenimentul Zilei: Teo Trandafir, la perfuzii. Medicii se pronunta dupa ce vad analizele

Starea de sanatate a deputatei PD-L Teo Trandafir este, in continuare, ingrijoratoare. Medicii de la Spitalul Elias, acolo unde a fost internata, refuza sa dea detalii si sustin ca Teo nu e de acord sa declare nimic.

Managerul spitalului, medicul Doina Dimulescu, a fost singura care a facut declaratii si spus ca Teo este suspecta de pancreatita acuta. In cursul zilei de vineri, vedetei TV i s-au facut analize si un examen tomograf, dupa cum a precizat managerul unitatii sanitare.

Specialistii avertizeaza insa ca pancreatita acuta este o boala extrem de periculoasa. "Au fost cazuri in care oamenii au murit in cateva zile dupa diagnosticarea cu pancreatita", a declarat medicul legist dr. Gheorghe Alexandrescu, medic specialist la Insitutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", pentru Evenimentul Zilei.

"Trebuie tinut seama insa de faptul ca este o zona in care simptomele se intrepatrund de la duoden, pancreas, colecist (fiere), bila, stomac. Toate sunt in aceeasi zona. De asemenea, trebuie lamurita cauza afectiunii, iar pana la aceasta ora (16.00 - n.r.) trebuia sa se stie", este de parere dr. Alexandrescu.

Adevarul: Teo Trandafir a mancat prea mult

Surse din cadrul spitalului sustin ca Teo Trandafir ar fi facut excese alimentare in aceasta perioada.

"A facut niste excese alimentare, asa cum se intampla multor persoane in perioada Sarbatorilor de iarna", au spus acestea. Fosta realizatoare TV si actual deputat PD-L a fost supusa mai multor analize medicale si unui examen computer tomograf, dupa cum a precizat managerul unitatii sanitare, Doina Dimulescu.

Deputatul Tinel Gheorghe, unul dintre colegii de partid de care Teo Trandafir s-a apropiat in ultima vreme, a declarat ca a vorbit la telefon cu Teo.

"A fost la o clinica privata, unde si-a facut niste analize si astepta rezultatele, dar am sfatuit-o sa mearga la spital daca nu se simte bine", a spus parlamentarul, citat de Adevarul.

Deputatul Tinel Gheorghe a adaugat ca Teo avea dureri mari dupa ce a mancat ceva ce nu i-a priit.

Puterea: Teo Trandafir a ramas internata la Elias. Mircea Badea spune ca vedeta nu sufera de pancreatita acuta

Medicii i-au spus vedetei ca i-a cedat organismul din cauza stresului si a oboselii.

"Am facut o criza biliara. De doua zile nu ma simt bine, nu mai puteam sa mananc, sa dorm. De dimineata am fost nevoita sa merg la spital. Am crezut ca o sa treaca durerea, dar nu a fost asa.

Doctorii m-au bagat la perfuzii direct, mi-au zis ca trebuie sa mananc de trei ori pe zi, la ore fixe, sa dorm mai mult. Mi-au spus ca trebuie sa duc o viata mai organizata si sa-mi respect orele de masa si de somn. M-au burdusit cu retete si am ramas sub atentia lor in perioada urmatoare", a fost singura declaratie a Teodorei Trandafir, conform Puterea.

Mircea Badea, bun prieten cu Teo Trandafir, scrie, pe blogul sau, ca vedeta de televiziune "nu sufera de pancreatita acuta". "Veti afla in curand detalii", mai adauga Badea, misterios.

Click: Teo, bagata in spital de cura de slabire?

Odata cu internarea vedeti si cu discretia care roieste in jurul sau si a starii sale de sanatate au aparut si primele speculatii. Una dintra acestea ar fi aceea ca Teo Trandafir ar fi ajuns la spital din cauza unei cure de slabire.

"In general, persoanele supraponderale care slabesc brusc ajung sa faca litiaza biliara, adica pietre la fiere. Daca aceste pietre au pana in 4 mm, se pot elimina singure, insa, daca sunt mai mari si pornesc pe canalul coledoc il pot bloca si, atunci, blocheaza si pancreasul.

Acesta se inflameaza si hormonii digestivi produsi nu mai ajung in intestin, ci in sange, iar pancreasul intra in autodigestie. Este foarte grav daca se ajunge la asa ceva, 50% dintre pacientii cu aceasta afectiune neavand sanse de supravietuire. Tratamentul se face prin intermediul perfuziilor, cu antiinflamatoare si antispastice. Bolnavul este alimentat cu ajutorul perfuziilor", a declarat Cristian Sever Oana, medic de familie, pentru Click.

Libertatea: Internata cu probleme digestive grave, Teo Trandafir a cerut laptopul de acasa

Ion Uta, tatal lui Teo Trandafir, care este medic pediatru in Braila, sustine ca fiica sa e intr-o stare buna de sanatate.

"Am vorbit cu ea si mi-a zis ca e in regula. Am intrebat-o daca are nevoie sa merg la Bucuresti, dar mi-a spus ca momentan nu este cazul. De nepotica mea are grija acum o bona. Totul cred ca e cauzat de stres si de agitatie. Sincer sa fiu, ma mosteneste, pentru ca si eu sunt o fire agitata.

Pe Teo nu am mai vazut-o de exact un an. Pe 7 ianuarie a venit la ziua mea. Nu prea are ea timp sa treaca pe aici, dar vorbim foarte des la telefon. Si poate ca o sa spuneti ca i s-a facut rau din cauza exceselor de Sarbatori, dar sa stiti ca nu e cazul. Teo s-a luptat pana acum cu kilogramele in plus si nu o vad sa dea inapoi. Se va face bine!", a spus acesta, pentru Libertatea.

Marian Constantinescu, prietenul deputatei PD-L, a avut grija ca pacientei sa nu ii lipseasca nimic si i-a adus in spital un laptop si niste DVD-uri, toate cerute de Teo.

A.B.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Teo Trandafir spital, #Teo Trandafir internata, #Teo pancreatita , #spital