Editorial: Cum va mari Teo Trandafir pensiile

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 08:03
3523 citiri
Editorial: Cum va mari Teo Trandafir pensiile

In Baita de sub Codru, judetul Maramures, n-o sa intalnesti niciodata picior de bulgar. Doar oameni cu frica lui Dumnezeu. De asta a ajuns bunicul meu, Dumitru Dumuta, care si-a lasat o bucata de picior la Cotul Donului, si si-a trait viata cu ce-a mai ramas, dar a incercat sa scoata din noi brazi, nu lemne de foc, sa voteze cu Uniunea Bulgarilor. A vazut ca au in sigla semnul crucii si si-a spus ca or fi oameni de omenie.

Insa intre politicieni si vietuitoarele cu frica lui Dumnezeu exista o falie care se cracaneaza tot mai tare, pe zi ce trece. Noi o simtim mereu, si au inceput sa perceapa si ei. Avem, in sfarsit, un punct comun: am depus cu totii armele. Lor ce le-a mai ramas? Daca nu ne pot imbunatati viata, macar sa o faca mai colorata - cata intelepciune a dovedit Traian Basescu atunci cand a ajuns la concluzia ca decat multi si tembeli, mai bine mai putini!

Sau mai veseli. In definitiv, avem in Parlament o fosta Miss Romania, de ce sa nu o aducem si pe Teo Trandafir? Ce nu pricep eu este de ce se complace o persoana atat de desteapta, cu un creier atat de viu, cu un simt al umorului desavarsit, intr-o atare situatie. Doar e clar pentru toata lumea ca singurul motiv pentru care a fost desemnata candidat este statutul de vedeta.

Dar sunt de inteles si baietii de la PD-L. Avand in fata candidatul PSD-PC, Liliana Minca, un produs al OTV de pe vremea cand Stelian Ogica se lupta cu lumile, si mai nou locatara a platourilor Antena 3 si Realitatea TV, democrat-liberalii trebuiau sa contracareze, sa o puna pe "madam Loterie" la podea. Desi madam reuseste si singura, deoarece tot ce poate dezvalui natiunii din minte o apropie de Mihaela Tatu si Monica Tatoiu: romanii traiesc prost, patratul are patru laturi, studentii invata, politistii bat.

Pe Brad Pitt nu-l puteau chema, ca-l pregatesc pentru deputatie in colegiul Fizesu Gherlii, asa ca au gasit-o pe Teo. Pe principiul "daca nu putem face nimic, macar sa facem frumos", acuma ca tot a plecat Vadim, si nu mai aveam distractie. Si Constantin Tanase, mai actual decat oricand, e, totusi, mort. Asa ca Teo, care cand a plecat de la Pro Tv a incetat sa mai respire pe coordonatele batatorite, deoarece nu exista oameni providentiali, doar conjuncturi, incearca sa joace rolul de ambulanta la colegiul 19.

Ca mai puternica decat criza globala e criza de cadre. Cu toate ca tara are inca in niste cotloane minti carora nu le da mana sa aspire la deputatie - Fulger, absolvent eminent de fizica, sef de promotie, a ajuns sa vanda bere, deoarece nu i-a dat nimeni pe mana un accelerator de particule de partid si de stat - rodul aflat la indemana e, prin definitie, mai usor de apucat.

Imi spune cineva: bine, dar cum trebuie sa arate politicienii? Cine trebuie sa ajunga in Parlament? Ca daca ne luam dupa modelul experimentat in ultimii 20 de ani constatam ca matricea conventionala n-a dat roade. A dormit pe ea, si cand si-a dezlipit genele a actionat ca si cand statul ar fi fost un butic.

Aaa, prin urmare asta era solutia! Teo Trandafir va mari pensiile. Sau cel putin, deoarece stapaneste jocul mediatic, vom avea spre ce privi. Dar daca unii nu mai au bani sa plateasca cablul, si spectacolul va putea fi vazut numai prin camerele SPP?

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#Teo Trandafir candidat PDL, #Teo PDL pensii, #Teo deputat , #stiri Teo Trandafir
Comentarii
Poza Cicero
Cicero
rank 5
Ce candidat ar fi pe placul vostru? De ce nu va priviti mai intai pe voi si apoi sa desfiintati pe ceilalti?
Poza soranna87
soranna87
rank 5