Sa-ti fie rusine, Teo Trandafir! (Opinii)

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 23:18
23774 citiri
Sa-ti fie rusine, Teo Trandafir! (Opinii)
Foto: scoaladeteleviziune.ro

Am vazut atatea cazuri in care au fost implicate institutii bugetare si oameni politici care isi bat joc de banul public, incat gestul lui Teo Trandafir, fosta si actuala vedeta tv, actual parlamentar al Romaniei, pare o banalitate.

Insa el merita mentionat, pentru ca ilustreaza o stare de fapt si o inutilitate a vorbelor pe care o toleram de 22 de ani incoace.

Deschid cotidianul gratuit Ring, de dimineata, si observ un articol despre activitatile curiculare ale doamnei Teo Trandafir. Se mentioneaza aici ca persoana mentionata anterior se afla in concediu medical, de vreme indelungata, in cazul postului ocupat in Parlamentul Romaniei, dar poate cu usurinta sa-si faca treaba in alte doua locuri de munca, trustul Media Pro si scoala de televiziune unde preda in calitate de profesor.

Sa nu uitam ca, prima data dupa convalescenta, Teo a mers la aceasta scoala pentru a le preda elevilor, dar nu am vazut sa treaca o zi prin Parlament.

Teo Trandafir reprezinta prototipul clasic al jupuitorului de blana bugetara, omul care nu refuza niciodata o mica particica din banul public, daca tot se poate si este o regula generalizata, de la care parca nu trebuie sa te abati. Chiar daca mai are si alte 10 joburi, unui astfel de personaj ii vine mereu in minte motto-ul dupa care se ghideaza in viata: "de ce sa nu iau daca se poate, de ce nu si eu, daca altii fac la fel".

Ei se incadreaza in tipologia personajelor care vin in functii publice, numite politic, si nu catadicsesc sa ocupe posturi invizibile ca notorietate publica, in "enspe" mii de consilii de administratie sau asa-numitele AGA.

Teo Trandafir a trecut prin Parlament, precum "voda prin loboda", conform unei vechi zicale romanesti. Nimic notabil, nimic palpabil din partea dansei, in afara de un vot favorabil primei motiuni de cenzura indreptate impotriva Guvernului Boc.

Cine stie, poate tocmai de-aia, dupa aceea, parlamentarii coalitiei de guvernare nu au mai fost lasati sa voteze motiunile viitoare, de teama repetarii unui gest similar celui facut de Trandafir.

Aha, mai era un parlamentar PDL, numit Riceard Badea, care a votat in favoarea caderii guvernului Boc, dar din greseala, introducand bilele unde nu trebuia. Acelasi Badea Riceard s-a situat pe primul loc in topul parlamentarilor care s-au plimbat cel mai des peste granitele tarii.

Asta, ca sa vedeti si mai bine cum sunt rasplatiti acesti neica-nimeni de care nu aude nimeni decat in astfel de cazuri. Nimeni nu ajunge sa-i cunoasca, decat atunci cand se fac de ras sau se afla in fruntea calailor banului public.

Doamna Trandafir a intrat in politica, exclusiv, din disperarea unui PDL aflat in criza de idei si de oameni cu notorietate. Sigur, cand a fost aleasa in colegiul lui Piedone, in sectorul 4 bucurestean, nu s-a duelat cu cine stie ce candidat redutabil, Liliana Minca demonstrand, prin recenta dezertare de la PC la UNPR si schimbarea radicala de discurs, ca nu este altceva decat un traseist politic si nimic mai mult.

Teo Trandafir s-a impus in fata maselor exclusiv cu ajutorul propriului nume si mai putin impusa de partid. Nu trebuie sa uite insa ca acum, in Parlament, nu este realizatoare tv, ci este reprezentanta celor care au trimis-o acolo.

Modul cum procedeaza acum Teo este cel putin jenant, daca nu sfidator la adresa natiunii. Evident, cateva mii de lei primite, de la Parlament drept salariu, nu-i decat un mizilic pe langa cat primeste, probabil, de la Media Pro sau de la "Scoala de Televiziune Tudor Vornicu", unde preda cursuri de jurnalism elevilor interesati de mass-media.

Dar de ce sa incerci sa te afunzi in aceeasi clisa, in acelasi namol pe care ar trebui sa-l mai intaresti putin cu gesturi personale? Cum de sanatatea ii permite doamnei Trandafir sa se prezinta la doua locuri de munca, iar in Parlamentul Romaniei se da drept lovita.

Contactata de jurnalistii Ring, Teo a raspuns pe fuga, zicand "ca se afla la repetitii".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Teo Trandafir, #politician Teo Trandafir, #boala Teo Trandafir, #Media Pro Teo Trandafir , #stiri Teo Trandafir
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Hei, doamna Teo, sunteti in offside doamna...
S
Stan
rank 1
Nici Trandafira nu e printre aia 85% care merg pe cai cinstite :-)