Teo spune un adevar dureros despre mentalitatea romanilor

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 15:58
3644 citiri
Teo spune un adevar dureros despre mentalitatea romanilor

In prag de Sarbatori, cand romanii simt, inevitabil, nevoia de a fi mai buni, Teo Trandafir ne reaminteste cine suntem cu adevarat. Ne taie avantul spunandu-ne de-a dreptul: "nici la Pastele viitor n-o sa intelegi mai multe decat la Craciunul asta!".

Intr-o postare pe blogul sau, Teo Trandafir da cartile pe fata, spunand lucrurile pe sleau: "Asa ne place sa avem senzatia despre noi ca suntem sinceri si generosi, intr-o lume rea, ceva de speriat. De speriat si pentru noi, daca intr-adevar ne bizuim pe o banuiala de-asta. Nimeni nu e desavarsit. Doar ca prea putini stau in loc sa admita asta, sa se bata cu sinele, preferand sa scuipe penibil si neputincios orice le sta in calea confortului astfel obtinut.

Uite, intreb eu asa: cine mai are rabdare sa asculte necazul altuia, punandu-se in mod repetat pe cel de-al doilea loc, in cazuri optimiste?", puncteaza ea, obligandu-ne sa ne uitam in glinda, poate cu intelepciunea omului care a devenit mai intelept cu un an.

"Cine are curajul sa ajute, fara sa aiba senzatia ca e luat de tamp? Mai spunem adevaruri care ar putea face diferenta, cand ele ne-ar periclita in orice chip? Serios, ma sperie usurinta asta care ne face sa ne simtim in afara banuielilor proprii. Toti sunt rai, doar noi nu", scrie prezentatoarea TV.

"Departe de-a face bine, genul asta de abordare ne indeparteaza de adevar si mai ales de progres, de autoprogres. Nu vorbim despre blamari, ci despre acceptarea, cat putem noi de onest, a prostioarelor pe care le facem. Ca sa nu le mai facem. Ca sa nu mai acuzam Divinitatea sau societatea sau conjuncturile", afirma ea.

Vorbind din experienta proprie, de viata si de platou, in cele din urma tot o scena a vietii, Teo conchide, spunand ceva ce nimeni nu si-ar fi dorit sa auda: "Suntem imperfecti. Stiu ca ceea ce spun aici n-o sa faca placere multora, dar trebuia s-o spun, pentru ca face parte dintre bataliile mele zilnice, orare chiar. Nu e intotdeauna moale sa te cantaresti sa nu-ti iasa in balanta morala pe care insuti ai calibrat-o.

Nu e necaz ca esti uneori rau sau ignorant, necaz e nici la Pastele viitor n-o sa intelegi mai multe decat la Craciunul asta...".

A.S.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com