Teo, despre ipocrizia publicului TV: O gasim pe Bianca in Coelho?

Luni, 08 Iulie 2013, ora 11:31
3047 citiri
Teo, despre ipocrizia publicului TV: O gasim pe Bianca in Coelho?
Foto: teotrandafir.com

Candva o vedeta aflata in topul ratingului, Teo Trandafir pare ca-si pregateste revenirea pe micul ecran, eventual cu o emisiune foarte bine ancorata in realitate... si in audiente.

Pana atunci pare sa sondeze piata si sa fie de acord cu fostul ei coleg, Mircea Badea, care afirma sus si tare ca televizorul e o optiune si ca oricand postul poate fi schimbat sau aparatul inchis.

"N-am cum sa nu ma uit la emisiunile lui Mircea Badea, ca telespectator, asa, nu numai ca indeobste cunoscator al experientelor care-l determina sa spuna una sau alta, pur si simplu ca amator de calambururi, de ironii, de limba romana asezata frumos, cu scop", isi incepe Teo postarea pe blogul personal.

"Ii inteleg si pe cei care il identifica numai cu declaratiile lui la nivel politic, dar nu despre asta mi-am propus sa va vorbesc, ci despre una dintre celelalte dimensiuni ale discursului sau. Nu demult, spunea un lucru care m-a facut sa rad, pentru ca il gandisem fix la fel si nu ne vorbiseram", continua ea.

"Mai nou, in societatile in care ma invart, e o moda: ipocrizia referitoare la televiziune si la raul pe care aceasta il face, il aduce in casele noastre, il impune, chiar. La nivel pur personal, gandesc la fel ca Mircea Badea, care ne zice ca putem schimba canalul sau stinge masinaria, televiziunea e evitabila. Daca nu te 'educa' (de parca scoala sau parintii nu s-ar fi inventat in nomenclatorul de meserii si meniri!), televiziunea nu e buna, cah, improprie copiilor nostri, care se uita la Capatos dupa 11 noaptea. Cum o fi si asta, ca fii-mea doarme de mult la ora aia?", intreaba retoric vedeta.

Pe buna dreptate, ar spune unii, Teo se intreaba "Scrie undeva ca nu putem sa alegem sa inchidem televizorul, sursa de rau fundamental si scarba neputincioasa, in favoarea unei carti recomandate de un prieten mai fericit din punct de vedere cultural? Daca e atata sila in mentalul colectiv, cum se face ca la fiecare colt de strada, statie de tramvai, in fiecare birou nesupravegheat audio-video, se discuta numai despre asta?".

"Cum s-a-ntamplat de au tacut vedetele batute, cum e posibil asa ceva, ce rochie de mireasa va purta o diva proaspat ceruta de nevasta, cum de a aparut cutare sau cutare insotita de alt cutare sau cutare? Si s-au pupat, maaaa?" - sunt numai cateva dintre exemplele de subiecte discutate intre tot omul cu televizor acasa, aminteste Teo.

"Se vorbeste despre televiziune in draci, insa nimeni nu se uita la televizor"

Vedeta isi continua tirada, tot mai indarjita: "Se vorbeste despre televiziune in draci, totusi, ca aici ma apuca pe mine nedumeririle, nimeni nu se mai uita la televizor.

Ca asta zicea Mircea, de radeam singura-n fotoliu: daca nimeni, dar stiti ce-i aia, nimeni nu se mai invredniceste sa apese telecomanda, de unde naiba stie toata suflarea cine cu cine, care cu care, de cand, s-au certat, s-au impacat, el i-a promis si nu i-a dat, dar noi stiam, ca, de, asa sunt barbatii...", se amuza singura vedeta pe blog.

Iata si replica pe care fiecare dintre noi a auzit-o la un moment dat, asternuta negru pe alb de Teo in postarea sa: "Nu mai mai uit, ca nu mai am la ce, ce sa invat de la televizor, de doua luni n-am mai dat drumul...".

Ne uitam la TV cu rusine, cu jena, de parca am fuma pe ascuns

"E, de unde atata amar de argumente aruncate in discutii lungi pe subiecte mondene, daca nu din televizorul pe care s-a asezat praful, umbrind albul de altadata al macrameului? Sa fie din carti? Din albumele pline de reproduceri? Noi, un popor avid de literatura, o gasim pe Bianca in Coelho?

Se pare ca nu, admite Teo, care da glas gandurilor nerostite ale multora: "Ne uitam la televizor. Desi o facem cu o rusineee, cu o jena, asa, ca si cand am fuma pe-ascuns, in vestiar. Apoi dezbatem, in afara vestiarului, dandu-ne de gol si rosind in obraz. Dar poate nu e numai vina noastra ca procedam astfel. Televiziunea ajunge sa fie contestata, contestabila, fara indoiala. Doar ca asa a fost (e adevarat, la alta scara), dintotdeauna".

"Viitorul e pe net"

Vedeta prezice ca, in 10 ani, chiar vom inchide televizorul, insa ne vom ascunde pe net, de unde ne vom uita, de pe telefon, la aceleasi emisiuni de scandal, "barfind cu amicii care au ales fix acelasi program si apoi spunand: 'Nu mai mai uit, draga, pe net, ca dau de aceleasi scandaluri pe care mi-e, efectiv, jena sa le vad'".

Intre consumul de emisiuni TV (pe care nu il recunoastem) si banii cheltuiti la supermarket, desi nu avem nici de paine, vedeta vede o legatura foarte stransa. "Dar stiti ca lumea imi zice ca nu se mai uita? Ohooooo... Si stiti ce audiente, ce consum e la TV? Ohooooo.... Ma tot mir, asa cum ma mir cum de se sfasie rafturile Carefour-urilor, cand tipam toti ca n-avem nici bani de paine. Fix la fel", isi incheie argumentatia Teo.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Teo Trandafir ipocrizie TV, #Teo Trandafir audienta televiziuni, #Teo Trandafir televiziuni rating, #Teo Trandafir Mircea Badea, #Teo Trandafir blog, #Teo Trandafir emisiune TV , #stiri Teo Trandafir