Teo Trandafir: Ideea ca as putea-o lua razna definitiv m-a tinut in viata

Duminica, 22 Mai 2011, ora 14:25
8566 citiri
Teo Trandafir: Ideea ca as putea-o lua razna definitiv m-a tinut in viata

Dupa 100 de zile de convalescenta, Teo Trandafir povesteste cu detalii incredibile ce au insemnat patru luni de internare la Viena, unde a fost operata, fiind diagnosticata cu pancreatita acuta.

"Am avut tot timpul consult psihiatric, in limba engleza. Venea intai psiholoaga, dupa care psihiatra... care imi spuneau acelasi lucru: 'Vezi ca, dupa o boala ca asta, oamenii o pot lua razna rau!'. Nu stiu cum sa zic, dar ideea ca as putea-o lua razna definitiv si ca viata mea s-ar putea schimba si din punctul asta de vedere m-a tinut in viata. In plus, cele doua m-au incurajat tot timpul, mai ales atunci cand faceam progrese, pentru ca am avut lipsuri de memorie. Nu-mi aduceam aminte bucati intregi din viata mea, nici acum nu mi le aduc aminte pe unele... De exemplu, nu-mi aduc aminte cum ii cheama pe anumiti actori si mi-e frica sa pornesc discutia despre unii dintre ei caci, la un moment dat, stiu ca o sa ma impiedic la nume", a spus Teo Trandafir, pentru ProTV Magazin .

Teo a mai marturisit ca i-a fost greu si la Terapie Intensiva, deoarece toti in jurul ei erau in coma, numai ea nu.

"Noaptea veneau si faceau curatenie: dezinfectau tot, spalau perdelele, faceau un zgomot... Comatosilor nu prea le pasa, dar eu... eu nu puteam sa dorm. In schimb, acolo fiecare pacient are asistentul lui".

Teo Trandafir a mai spus ca la un moment dat era "confortabila" cu gandul ca ar putea muri, pentru ca, "daca nici sfarsitul nu ti-l accepti, inseamna ca o iei razna chiar rau de tot!".

"Si ma gandeam eu, in capul meu, la versurile lui Cosbuc: 'Din zei de-am fi scoboratori / Cu-o moarte tot suntem datori'. Mult mai devreme sau mai tarziu, tot se intampla! Mie imi era doar de copil. In rest, faptul ca mor, nu era nicio problema", a mai spus Teo.

Eveniment Quarterly Report

Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal,...
#Teo Trandafir, #Teo Trandafir operatie, #teo trandafir convalescenta , #stiri Teo Trandafir