Teo Trandafir s-ar intoarce la TV, dar intreaba si publicul: Sa raman telespectator?

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 18:45
1990 citiri
Teo Trandafir s-ar intoarce la TV, dar intreaba si publicul: Sa raman telespectator?

Teo Trandafir se gandeste sa revina pe micul ecran, dupa ce, la un eveniment monden de vineri, mai multe personalitati ale vietii publice au intrebat-o cand va incepe sa realizeze o noua emisiune, pe un nou format.

Vedeta a prezentat pe blogul personal o serie de consideratii despre emisiunile difuzate in prezent, precizand ca nu este de acord cu modalitatea de abordare a acestora, prin care se intra fara niciun fel de problema in viata privata a invitatilor si se emit tot felul de judecati.

In postarea de pe blog, Teo Trandafir a vorbit despre debutul sau in televiziune, in 1994, si despre atitudinea sa fata de invitati, care a fost mereu bazata pe respect si pe o anumita raportare fata de oameni, prin care acestora li se respecta viata privata.

"Secretul era, imi dau seama din ce in ce mai limpede, acest respect despre care va vorbeam, consideratia, teama de-a nu rani cu orice pret, de-a nu strivi, de-a nu lovi acolo unde chiar durea.

Telespectatorii stiau, intuiau, nu era nevoie sa fii explicit, cand vorbeai despre puncte nevralgice. Cumva, contextul se aseza singur. Cel din fata televizorului avea rabdarea si intelepciunea de a astepta cateva repere, pentru ca apoi sa construiasca singur, pe baza experientelor proprii, restul decorului", spune Teo Trandafir, pe blog.

Emisiunile de astazi, un fel de "tribunale"

Vedeta observa ca aceasta modalitate de raportare, prin care nu se cauta intruziunea in viata personala cu orice pret, a disparut in prezent. Atunci cand realiza emisiuni, telespectatorul "construia singur adevarul", isi forma niste pareri, care nu erau niste sentinte.

"Poate epoca acelui tip de abordare s-a dus. Azi, te uiti si te minunezi, observand ca subtilitatile au fost inlocuite de linii groase, ca si cand publicul si-ar fi pierdut rabdarea decodarilor".

Vedeta compara emisiunile de televiziune din prezent cu niste tribunale: "Acum, insa, mai teama ti-e de o emisiune decat de-o sala de judecata, unde macar ti se impune decenta pe care camerele n-o mai doresc", spune fosta vedeta TV.

Ce fel de emisiune ar vrea sa realizeze Teo Trandafir

Teo Trandafir si-a dat seama ca ar vrea sa faca emisiuni pentru a bucura publicul si nu a genera scandal si nefericiri si a prezenta barfe care deformeaza realitatea.

"Hai sa facem o emisiune, cumva, ca pe vremea mea, adaptata la 2013 prin cei care decid sa se implice in ea. Cum ar fi sa zambim, fara malitiozitate? Sau, daca altfel nu se poate, sa le cunosc si eu pe domnitele in fata carora malitiozitatea n-are cum sa stea ingropata mai mult de cinci minute?", scrie Teo Trandafir pe blog.

Concluzia impresiilor sale postate pe blog este una categorica in privinta a ceea ce inseamna o emisiune TV si mai putin categorica in vederea revenirii sale pe micul ecran, cerand in acest sens si parerile cititorilor.

"Televiziunea nu e o instanta! Nu noi decidem daca cineva a iubit sau nu, daca a mintit sau nu, daca a gresit sau nu! Telespectatorii fac asta, fiecare pentru sine!

Senzatia mea ca e momentul sa facem emisiuni a ramas, bazata puternic pe argumentele pe care vi le-am oferit mai devreme. Oare gandesc prost? Ma arunc prea departe? Ar trebui, totusi, sa-mi vad de treburile mele si sa raman telespectator? Vorbim despre asta?", a incheiat Teo Trandafir.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: Ziare.com