Baconschi: Presedintele Basescu m-a incarcat cu energie pozitiva

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 18:24
3056 citiri
Baconschi: Presedintele Basescu m-a incarcat cu energie pozitiva

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, revocat din functie luni de premierul Emil Boc, dupa declaratii jignitoare la adresa protestatarilor, a spus marti, la prezentarea bilantului, ca presedintele Traian Basescu nu i-a reprosat nimic, ba chiar l-a inconjurat cu "caldura".

"Convenisem aceasta intalnire cu domnul presedinte, a avut loc, a fost foarte calduroasa, m-a incarcat cu o energie pozitiva, am abordat chestiuni legate de viitorul Romaniei, subiecte mult mai importante decat soarta mea. Nu mi-a reprosat absolut nimic", a spus Baconschi.

Fostul ministru a repetat, ulterior, faptul ca intalnirea a fost "calda", termen pe care l-a folosit de mai multe ori la prezentarea bilantului sau.

"V-am relatat cu discretia necesara faptul ca atmosfera acestei consultari (cu presedintele - n.red) a fost cat se poate de calda si pozitiva", a mai afirmat Baconschi.

El a spus si ca nu se victimizeaza si spune ca protestatarii nu demisia sa o asteptau.

Baconschi explica demiterea din functie

"Nu ma victimizez in niciun fel. Am spus-o, o repet, decizia ii apartine primului ministru, o respect. Asteptarile pietei nu se refereau la chestiuni de politica externa, ci la insatisfactii de natura sociala pe care nu as fi putut sa le rezolv.

(...)e bine ca om sa-ti recunosti greselile, dar ce am facut? Am folosit un epitet mai tare pentru o categorie de cetateni care au devastat proprietati in centru. Ca om de dreapta, sunt pentru ordinea publica si apararea proprietatii cu strictete.

S-a facut un amalgam, sunt putin extenuat de repetarea acestor precizari, mi s-a atribuit intentia de a pune acel epitet pe seama tuturor maniestantilor. Nici pomeneala! Am toata simpatia pentru acei cetateni care din cauza tranzitiei si crizei eu ajuns sa nu se poata descurca de pe o zi pe alta", a adaugat Baconschi.

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, de la tribuna Parlamentului, revocarea din functia de ministru de Externe a lui Teodor Baconschi, pentru declaratiile nepotrivite la adresa protestatarilor, despre care spusese ca sunt parte din "mahalaua inepta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Baconschi Basescu caldura, #Baconschi Basescu energie pozitiva , #demis
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Pedelistii se incarca intre ei precum dratchii:
Poza executorul
executorul
rank 5