Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 14:18
3477 citiri
Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

Premierul Emil Boc a anuntat luni, in sesiunea extraordinara a Parlamentului, revocarea din functie a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, din cauza declaratiilor jignitoare pe care acesta le-a facut la adresa protestatarilor din Piata Universitatii.

"Regret derapajele si stangaciile verbale ale unor colegi si prezint scuze romanilor. Am luat decizia de revocare din functie a ministrului de Externe, Teodor Baconschi. Cred ca e un moment in care putem schimba cursul politicii in Romania de la confruntare la opozitie", a spus Boc in interventia sa de la sedinta Legislativului.

Controversa in jurul ministrului de Externe a inceput dupa ce acesta a postat pe blog o declaratie dura la adresa protestatarilor din Piata Universitatii, chiar daca ulterior a revenit si a spus ca se referea doar la cei violenti.

"Optiunea e simpla: reforma, responsabilitate, siguranta sau regres, populism, domnia batei. Alegerea o va face insa Romania vrednica, Romania care munceste, Romania insetata de viitor, nu mahalaua violenta si inepta incolonata, ca minerii odinioara, in spatele mostenitorilor Securitatii", a scris pe blog ministrul de Externe.

Si alte afirmatii pe care le-a facut au fost la fel de dure, fiind acuzat ca nu a facut o distinctie clara intre protestatarii violenti si cei pasnici.

"Ca la Londra vara trecuta, vajnicii suporteri ai democratiei de macadam au spart, incendiat, batut si au aruncat cu piatra cubica. Nu stiu daca au dus democratia pana la capat, furand plasme pentru a putea urmari mai confortabil analizele atat de fine ale tonomatelor de serviciu.

Sa fi declansat soarta SMURD toate aceste nobile pasiuni stradal-televizive? Sau doar carisma domnilor Antonescu si Ponta? Sau poate exasperarea galeriilor fotbalistice a fost starnita de dictatura PDL?", adauga Teodor Baconschi.

Ministrul continua: "Habar n-am. Stiu insa ca un lucru devine din ce in ce mai clar pentru toti romanii de bine. A inceput inclestarea pe viata si pe moarte intre fortele trecutului si proiectul unei noi Romanii. Opozitia si-a activat in sfarsit intreg arsenalul mostenit de la Ana Pauker, Teo, Luca si Dej: derbedei inarmati, dezinformare, propaganda urii.

Ne acuza ca vom fura alegerile doar pentru ca vrem ca romanii sa voteze, in diaspora si acasa. Ce vor ei, in schimb, e ca o populatie imbecilizata de televiziuni, infricosata de scenarii apocaliptice mereu dezmintite de realitate si, mai nou, de batausii scosi pe strazi, sa aleaga in locul reformei Statului retorica urii si neputintei ridicata la nivel de program politic".

Baconschi, despre Romania care munceste si mahalaua violenta

In momentul in care Emil Boc a anuntat schimbarea sa din functie, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles, unde participa la Consiliul Afaceri Generale si Relatii Externe (CAGRE) al Uniunii Europene.

Teodor Baconschi e ministru al Afacerilor Externe din luna decembrie a anului 2009. Diplomat de cariera, Baconschi ocupase anterior diverse functii de ambasador sau lucrase in ministerul Afacerilor Externe. Inainte de a deveni ministru, Baconschi fusese ambasador al Romaniei in Franta.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...