Ziare.com

Baconschi a prezentat bilantul mandatului in fata ambasadorilor UE

Luni, 12 Iulie 2010, ora 19:29

   

Baconschi a prezentat bilantul mandatului in fata ambasadorilor UE
Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, s-a intalnit luni cu a ambasadorii din statele membre ale Uniunii Europene la Bucuresti, in fata carora a prezentat bilantul primelor sase luni de mandat, cu accent pe afacerile europene si relatiile bilaterale ale Romaniei cu statele membre UE.

Prezentandu-si mandatul Baconschi reamintit ca obiectivele sale au vizat consolidarea profilului Romaniei in cadrul Uniunii Europene, atat printr-o participare activa in gestionarea tuturor dosarelor aflate pe agenda europeana (criza economica si financiara, Strategia UE2020, implementarea Tratatului de la Lisabona - inclusiv Serviciul European pentru Actiune Externa, Parteneriatul estic, securitatea energetica etc.), cat si prin promovarea unor obiective specifice ale Romaniei, precum Strategia UE pentru regiunea Dunarii, perspectiva europeana a Republicii Moldova, aderarea Romaniei la spatiul Schengen, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Ministrul a multumit statelor membre pentru solidaritatea aratata fata de Romania in contextul recentelor inundatii. A reiterat sprijinul Romaniei pentru indeplinirea obiectivelor Presedintiei belgiene (sem. II 2010), transmitand de asemenea felicitari pentru activitatea depusa de fosta Presedintie spaniola a UE.

"Strategia UE 2020 trebuie sa devina cadrul pentru consolidarea pietei interne prin eliminarea tuturor barierelor, in special cele legate de infrastructura si libera
circulatie a fortei de munca.

Acestea raman prioritare pentru Romania. Sustinem, de asemenea, importanta prezervarii politicii de coeziune si a politicii agricole comune in implementarea obiectivelor Strategiei UE 2020", a aratat ministrul Baconschi.

A.G.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 634 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

printr-o munca diplomatica sustinuta ...

romani au ajuns la concluzia ca nu mai sunt necesare autostrazi ...SE POATE CIRCULA CU BARCA ...fara bani si fara viza ??? din spatiul SCHENGEN si pana in Marea Neagra ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor