Baconschi a revenit in Ministerul de Externe: Ma voi ocupa de strategia UE pentru regiunea Dunarii

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 13:44
5342 citiri
Baconschi a revenit in Ministerul de Externe: Ma voi ocupa de strategia UE pentru regiunea Dunarii
Foto: MAE (Arhiva)

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, care detine rangul diplomatic de ambasador, a declarat vineri ca a revenit in Centrala MAE, unde se va ocupa "de implementarea proiectelor incluse in strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii".

"Recent, am solicitat reincadrarea in corpul diplomatic, in care am intrat prin concurs, in 1998. Din 2006 detin gradul diplomatic de ambasador. Sunt pregatit sa-mi folosesc experienta profesionala in folosul obiectivelor curente de politica externa. Ma voi ocupa cu prioritate de implementarea proiectelor incluse in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, dar sunt pregatit pentru orice alta misiune, fie in Centrala MAE, fie in reteaua noastra externa", a declarat Teodor Baconschi.

Ambasadorul a subliniat ca este "diplomat de cariera, cu toate 'scrisorile de acreditare' imaginabile" si a rememorat etapele evolutiei sale profesionale: "Am fost de trei ori sef de misiune (Vatican, Lisabona, Paris), director general, secretar de stat pentru Afaceri Globale si mai apoi, pentru doi ani si ceva, ministru al Afacerilor Externe".

"Ii invit pe cei care par sa ignore ce am reusit sa realizez in serviciul Romaniei sa citeasca volumul 'Legatura de chei', aparut in 2013 la editura Curtea Veche. Imi pare rau ca n-am putut face mai mult de atat", a remarcat diplomatul.

Baconschi: Vicepresedintele Joe Biden i-a predat lui Victor Ponta o lectie de democratie Interviu

Despre activitatile sale recente, ambasadorul Baconschi a spus: "Se stie ca am iesit din viata politica de peste un an si nu am intentia de a reveni. Am acordat o vreme consultanta privata pe tema evolutiilor din spatiul rasaritean si am sustinut conferinte publice prin tara, pe langa publicarea unui nou volum la editura Humanitas".

Teodor Baconschi a fost ministrul Afacerilor Externe in guvernul Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Baconschi revenit Minister Externe, #Baconschi ambasador , #ministru de Externe