Opinii: Baconschi a uitat sa fie ministru de Externe

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 09:46
3034 citiri
Opinii: Baconschi a uitat sa fie ministru de Externe
Foto: Arhiva

Romania sufera de pe urma conducatorilor atunci cand acestia uita de ce sunt pusi in anumite pozitii. Dincolo de frustrarile esecului Schengen, sunt frustrarile omului de rand, care nu poate sa admita ca trebuie sa platim cu totii pentru greselile celor din frunte.

S-au jucat de-a Guvernul, de fiecare data cand au trebuit sa trateze serios si responsabil intregul proces de investitura, s-au perindat ministri peste ministri pe la mai toate ministerele posibile, s-au infiintat, desfiintat si reinfiintat ministere dupa bunul plac al "papusarilor" dintr-o perioada sau alta. Totul cu un singur scop. Sa modernizeze Romania.

Cam acestea ar fi concluziile pe care le putem trage in urma celebrelor declaratii politice, ascunse in spatele unor fete nevinovate si bine intentionate, ce stau fix sub nasul romanului care inca mai spera ca macar unul dintre ei are si alte interese decat cele personale.

Numirea domnului Baconschi la Externe parea a fi un succes pentru diplomatia romaneasca. Un CV curat, aranjat si stufos avea sa fie polita de asigurare a unui personaj fara rezonanta politica.

Multi au crezut ca in sfarsit s-a mai gasit o persoana neatinsa de tentaculele caracatitei, numita in continuare sistem, si ca aceasta se poate alatura grupului reformist Preda - Macovei.

Nu sunt in masura sa comentez activitatea domnului Teodor Baconschi, in cadrul portofoliului pe care il conduce, insa oricine isi poate da seama ca replica data de acesta in contextul amanarii aderarii in Schengen este mai mult decat nepotrivita.

Poate ca decizia Frantei si Germaniei de a sta in calea "fericirii" noastre a fost incorecta, insa ideea constrangerii intregului bloc comunitar cu privire la unul dintre cele mai fierbinti puncte din interiorul UE este un gest de-a dreptul grosolan.

Ce au facut parlamentarii romani la Comisiile de politica externa, cand au amenintat ca nu vor ratifica o modificare a Tratatului de la Lisabona prin care Germania sa obtina o derogare si, implicit, sa poata mentine cele 99 de locuri din Parlamentul European, a fost tot o miscare necugetata, insa una cu un ecou slab.

In schimb, a avea curajul sa spui ca Romania se va opune aderarii Croatiei la UE, presupune o nebunie curata si un risc pe care Baconschi fie a refuzat sa il ia in calcul, din aroganta, fie nu l-a identificat, din naivitate.

Mai bine spune inca o data ca Elena Udrea este frumoasa si inteligenta, decat sa se traga de siret cu mai marii Europei.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Teodor Baconschi Externe, #declaratii Baconschi, #gafa Baconschi, #Baconschi Schengen , #ministru de Externe