Ziare.com

Baconschi: Arestarea lui Mladici va usura dialogul dintre Serbia si UE

Joi, 26 Mai 2011, ora 19:15

   

Baconschi: Arestarea lui Mladici va usura dialogul dintre Serbia si UE
Arestarea lui Ratko Mladici va usura dialogul dintre Serbia si Uniunea Europeana, a declarat joi la Ungheni, in Republica Moldova, ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, Teodor Baconschi.

In opinia sa, Serbia avea anumite probleme cu Tribunalul Penal International si UE legate de Ratko Mladici.

Presedintele Serbiei, Boris Tadici a anuntat joi ca Ratko Mladic a fot arestat pe teritoriul Serbiei. Mladici urmeaza sa fie extradat Tribunalului Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, cu sediul la Haga, care l-a inculpat de genocid pentru rolul jucat in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995).

Criminalul de razboi Ratko Mladici, arestat in Serbia

Fostul general Ratko Mladici a fost comandantul sef al armatei Republicii Srpska in timpul razboiului din Bosnia intre 1992-1995. Este acuzat de catre Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie de genocid, complicitate la genocid, crime contra umanitatii si violarea cutumelor de razboi.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 488 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tu, Baconschi, lasa arestarea lui Mladic, raspunde-ne unde ai dus diplomatia romaneasca? Ca in afara de Moldova si tarile foste sovietice nu ai adus nimic.

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor