Ziare.com

Baconschi: Biserica a consacrat egalitatea intre barbat si femeie

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 10:08

   

Baconschi: Biserica a consacrat egalitatea intre barbat si femeie
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat marti seara, in cadrul unei dezbateri a fundatiei pe care o conduce, ca nu ar trebui promovat "principiul stangist" al paritatii intre femei si barbati, afirmand, totodata, ca "biserica este cea care, in timp, a consacrat egalitatea intre barbat si femeie".

"Religia crestina a eliberat femeia din conditia secundara pe care o tintuise ordinea sociala a antichitatii. Biserica este cea care, in timp, a consacrat egalitatea intre barbat si femeie, o egalitate asimetrica in societate, dar o egala demnitate in fata lui Dumnezeu si a oamenilor.

Cu alte cuvine, relatia dintre sexe, dintre femeie si barbat nu este una de supunere, ci, mai degraba, ceea ce conteaza este cunoasterea diferentelor", a spus Baconschi, in cadrul cadrul dezbaterii "Femeile in viata publica: mentalitati si realitati romanesti si europene", organizata de Fundatia Crestin-Democrata.

In continuare, Baconschi a facut referire la o propunere enuntata anterior in dezbatere de catre presedintele organizatiei de femei PDL, Sulfina Barbu.

"Ca oameni de dreapta, nu cred ca trebuie sa promovam fara discernamant acest principiu stangist al paritatii intre femei si barbati. Nu de o paritate contabila e nevoie intre barbati si femei. (...) Ce poate fi mai normal, sa gasesti mai multi barbati in armata si mai multe femei in educatie. (...) As respinge elanul acesta feministo-marxist prin care lupta de clasa trece in raza dintre genuri, dintre sexe", a spus democrat-liberalul.

Anterior, Sulfina Barbu amintise o initiativa legislativa prin care este impusa o cota obligatorie de 40% femei-candidat pe locuri eligibile, in caz contrar partidele ar fi sanctionate cu taierea subventiei de la buget. Barbu a argumentat ca partidele, printre care se numara si PDL, nu au o politica constanta de promovare a femeilor.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1719 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fals. Crestinismul nu a consacrat niciodata egalitatea femeii cu barbatul.

Iudaismul in schimb, contine unele elemente care sugereaza o oarecare superioritate a femeii fata de barbat. Probabil ca in vechime iudeii au parcurs si perioade de matriarhat.

 

BAKONSKY SCOATE P.A.R.TURI ZILNICE, DIPOLOMATICE!

Vrea in definitiv sa se creada ca sunt un partid de dreapta cand ei sunt compusi din oameni de extrema stanga! Si mai vrea sa spuna prin substraturi ca 40% ce Shulfinitza sustine, este de fapt o dorinta focoasa de-a lui de a da sanse de intrare a soaRELUI SECURIST PDLIST in parlamentul viitor de 100%, a blondei penaline carpatine baSShiniste, caci se cam prevede o mare dezamagire nationala in viitorul CEL MAI APROPIAT. Si cum se poate sa nu intre in calcule tocmai pup(u)ila baSSinista, dupa atata fidelitate (trup,corp si cont) marelui conducator CUZA2?

Din slujba cununiei: "barbatul sa fie cap femeii" si "femeia sa se teama de barbat". Pe ce lume traieste Baconschi? N-a participat la nicio cununie?

.

Biserica a consacrat egalitatea intre barbat si femeie

de asta avem numai 2 femei in guvern

 

Sunt de ajuns

Elena din guvern imparte spagile de la o treime din bugetul national iar Roberta din parlament voteaza la greu cat 80 de parlamentari. Inca doua ca astea si ne-am dus bocului.

Corect.

Dar Elena Udrea, datorita protectiei dlui Basescu, cantareste singura mai mult decat 10 ministri barbati, sau decat Emil Boc.

baconschi spune prosti

Dumnezeu Tatal este "masculin" si a facut lumea si ce a urmat de unul singur. Sunt absolut de acord cu egalitatea intre barbati si femei dar nu asta spune biserica ortodoxa si catolica. "Egalitaristii" apartin cultelor neoprotestante.

 

si

sinagogilor.

cred ca a citit alta Biblie !

.

Da.

Biblia facuta sul.

Biserica a consacrat egalitatea intre femei si barbati ?

este ceamai mare tam.penie pe care am citit-o!
Biserica este cea care a facut diferentele intre barbati si femei de-a lungul anilor , de-a pururi, huoooo.

 

Dl Baconschi fiind un pic mozaic

si dorind totodata sa o linguseasca pe Elena Udrea, a inceput sa le cam amestece.

Baconschi are un singur Dumnezeu

Si numele lui incepe cu B.

Va referiti

la Belzebut, sau la ceva mai ...pamantesc?

B. scarba

ortodoxia ... femeia va fi ajutorul barbatului ... vai de cultura ta generala si imi este scarba de manipulare ....

 

Stormbringer

Egalitatea intre barbat si femeie a fost legiferata prima data de Hitler si face parte din ideologia fascista ca de altfel si din ideologia comunista care este de fapt un fascism popular. Oare de ce se mentine si acum?

 

Bolsevismul a aparut inaintea nazismului.

Iar ideologii ciumei rosii au fost cu totii evrei. Mi se pare deci destul de evidenta sursa acestei idei absolut necrestinesti. QED. Daca ulterior a aderat la ea si nebunul de Hitler, asta nu o stiu si nu va contrazic, este posibil.

Ministrul de externe se ocupa de biserici ?

Dupa dezbateri si consultari interminabile pe tema "Spatiul Schengen", ministrul de externe Baconschi incearca sa ne indrepte atentia spre biserica si consacrarea egalitatii intre sexe.
Da stimabile, ministru dupa esecul prestatiei externe,
orientati-va sa "faceti popi femei". Aveti si sursa financiara intrucat PDL a fost generos pana la "prostie
conceptului de subventie "cu alocarea banilor din buget spre biserici si neimpozarea veniturilor acestor categorii.
I-ati facut pe popi baroni locali, acum au nevoie si de baronese.Succes !
Poporul moare si guvernantii abereaza.

 

tovarose baconsky

de buna seama ca atunci cand ti ai dat cu parerea in privinta "egalitatii" intre barbat si femeie ai avut in vedere si cuvantul Sf. Scripturi, mai precis epistola sf ap pavel care graieste asa, citez din memorie>
femeia sa tacă in biserică.
capul femeii este barbatul precum capul barbatului este Hristos.
oricat ai dorii dumneata sa egalizezi barbatul cu femeia, vor fi indeajuns de multe diferente intre ei, tota asa cum nu se pota amesteca uleiul cu apa.
asa ca teza dumitale cu egalitarismul fortat intre femeie si barbat nu sta in picioare...
ai vazut dumneata in perioada de glorie a Romaniei MARI, ca vre o femeiusca( gen elena udrea) sa conteze in poolitica?
a! cu exceptia coanei elena lupescu...
ca asa este istoria, se repeta mereu acolo unde, nu se invata din greseli!
unitate in diversitate > asta DA !
criteriul UNIC pentru a fi OM politic, dupa opinia mea este unul singur> COMPETENTA.

 

Of, of, of, cum luati voi numai ce va convine,

sau nu studiati tot ce mentioneaza Cuvantul lui Dumnezeu!
Versete ca cele ce urmeaza de ce nu le gasiti bre, barbatilor, sau nu va convin ?!

“Bãrbatilor, iubiti-vã nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea!" (Efeseni 5:25)

“Fiecare din voi sã-si iubeascã nevasta ca pe sine" …(Efeseni 5:33)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor