Ziare.com

Baconschi, despre Europa cu doua viteze

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 10:28

   

Baconschi, despre Europa cu doua viteze
Riscul de a asista la creionarea unei Europe cu doua viteze - zona euro, nucleul dur, si zona periferica - este destul de serios si este nevoie ca Europa sa nu se rupa pe granita imaginara a zonei euro. Este nevoie de solidaritate, de politica de coeziune, care ar putea reduce decalajul fata de noii membri, pentru a realiza convergenta, precum si de o politica de largire neintrerupta, a declarat ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi.

Seful diplomatiei romane a enumerat, printre efectele crizei economice asupra Romaniei, scaderea PIB-ului si micsorarea productiei industriale in ultimii doi ani. El a precizat insa ca, "datorita masurilor adoptate de actualul guvern de la Bucuresti, situatia macroeconomica s-a stabilizat", inflatia este sub control si se constata o usoara crestere in acest an, cu o perspectiva mai optimista pentru anul viitor.

In ceea ce priveste aderarea la Schengen, Teodor Baconschi si-a exprimat speranta ca anul viitor Romania sa iasa din impasul existent ca urmare a opozitiei unor tari fata de acest demers.

Solicitat sa se pronunte asupra relatiilor cu Rusia, ministrul roman de Externe a afirmat ca acestea se imbunatatesc si ca exista deschidere de ambele parti, precum si o raspundere care nu tine numai de imprejurari.

"De-a lungul timpului am avut relatii bune, n-au fost numai neintelegeri. Ca atare, trebuie sa concepem in mod responsabil, pe baza unor interese reciproce, un viitor comun in regiune", a precizat Baconschi.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 632 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor