Baconschi, despre scandalul steagului secuiesc: In lipsa de solutii, pac la razboi!

Joi, 07 Februarie 2013, ora 19:07
3326 citiri
Baconschi, despre scandalul steagului secuiesc: In lipsa de solutii, pac la razboi!

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi este de parere ca actualul Minister al Afacerilor Externe nu trebuie sa exagereze in problema iscata in ultimele zile privind abordarea steagului secuiesc.

"Recentul conflict al steagurilor, impachetat deja ca incident diplomatic, este inca un exemplu de supapa externa pentru diferite probleme interne nesolutionate", a scris Teodor Baconschi, pe contul sau de Facebook.

Acesta a notat ca exista "fapte" sau "evidente".

"Guvernul lui Viktor Orban e nationalist. UDMR nu e la guvernare. Criza economica prelungita nu permite respectarea promisiunilor electorale USL. Dincolo de ele avem insa si alte elemente la fel de semnificative: Ungaria si Romania sunt parteneri strategici.

UE nu vede cu ochi buni tensiunile dintre statele-membre (unde s-ar ajunge daca ar fi tolerate?). In plus, Ungaria e cordonul nostru terestru catre Vestul - si chiar restul - Europei", a afirmat fostul ministru de Externe.

Acesta a recomandat MAE roman "sa-si execute numarul de 'fermitate' si 'demnitate', fara sa exagereze".

"Asa cum Guvernul de la Budapesta are interesul sa nu intinda coarda pana se rupe: nu demult, a escaladat cearta cu Bratislava pe tema minoritatii maghiare, fara niciun rezultat (in afara unor bile negre la UE, asortate cu deteriorarea, pe multa vreme, a relatiilor de incredere si cooperare cu statul vecin). Est modus in rebus...", a incheiat Teodor Baconschi.

Ponta raspunde Ungariei in scandalul drapelului secuiesc: Nu acceptam obraznicii (Video)

Secretarul de stat din MAE al Ungariei, Nemeth Zsolt, a cerut marti arborarea steagului Tinutului Secuiesc in Ungaria, in replica la faptul ca maghiarii din Transilvania ar fi supusi unei agresiuni simbolice. Prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis secretarului de stat maghiar ca nu accepta "obraznicii".

Corlatean despre arborarea drapelului secuiesc: Nu acceptam simboluri care trezesc nostalgii

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a intervenit miercuri seara in scandalul legat de arborarea drapelului secuiesc in Ungaria, precizand ca este necesar sa-si exprime dezacordul, intrucat nu sunt acceptabile "simbolurile ce trezesc nostalgii".

Nu in ultimul rand, ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkar Fuzes, a afirmat ca Ungaria sustine cererea maghiarilor din Romania, de a oficializa Tinutul Secuiesc.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Teodor Baconschi scandal steag secuiesc, #Baconschi scandal drapel secuiesc , #ministru de Externe