Baconschi, dezamagit de presa din Romania: Inchid televizorul si deschid Biblia

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 11:26
3016 citiri
Baconschi, dezamagit de presa din Romania: Inchid televizorul si deschid Biblia
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, anunta ca vizita in Ucraina a fost un succes diplomatic deoarece relatiile dintre cele doua tari au inceput sa se "dezghete". Totusi, el se arata dezamagit ca presa nu aloca suficient spatiu unui subiect atat de important.

"Am revenit de nici o ora de la Kiev. Dupa ani de iarna diplomatica, dezghetul. Primire la presedintele Ianukovici, la premierul Azarov, la presedintele Radei Supreme, Litvin, intrevedere bilaterala cu omologul Griscenko si o calda intalnire cu romanii din Ucraina. Intre Romania si uriasul sau vecin se poate reinfiripa o relatie normala. Pe televiziuni, nimic despre acest succes diplomatic", scrie Teodor Baconschi pe blogul personal.

Ministrul de Externe atrage atentia si asupra importantei pe care o are vizita pe care a facut-o presedintele Traian Basescu in Germania.

"Prea putin si despre vizita cruciala a Presedintelui Basescu la Berlin, in acest moment grav de criza a Europei. Discutiile Presedintelui cu Angela Merkel, cancelarul tarii de care depinde in cel mai inalt grad salvarea euro sau evitarea dezastrului economic al intregului continent nu par sa intereseze presa romana. Nu a interesat nici intalnirea ministrilor de externe din statele riverane Dunarii, pe care am organizat-o luni impreuna cu vicecancelarul si ministrul de Externe austriac, Michael Spindelegger, chit ca Strategia UE pentru Regiunea Dunarii poate contribui decisiv la dezvoltarea Romaniei. E banal: lucrurile cu adevarat importante trec neobservate, in timp ce scandalul tine mereu prima pagina", mai noteaza liderul democrat liberal.

Dezamagit ca actualitatea interna ocupa "toata atentia presei" si nu subiectele importante, Teodor Baconschi se retrage ca sa citeasca Biblia.

"Ce-i drept, actualitatea interna are cu ce sa ne ocupe atentia. Pe langa investigatiile DNA, care arunca grave suspiciuni asupra unor membri importanti ai partidului din care fac parte, continua cu noi accente patetice comedia ai carei protagonisti sunt, intr-o incaierare demna de Arlecchino si Pantalone, liderii PSD.

Aflu ca am scapat ca prin urechile acului ca unul dintre acestia sa completeze o cerere de aderare la miscarea crestin-democrata pe care o promovez. Fostul lider (acum aproape mazilit) al PSD se declara crestin-social (pe model bavarez, ma intreb?), nu crestin-democrat. Mare noroc. Cu aceste ganduri, inchid televizorul si deschid Biblia la Ecclesiast", incheie ministrul de Externe.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Teodor Baconschi ministru Externe, #relatii dezghetate Romania Ucraina , #ministru de Externe