Ziare.com

Baconschi: Dunarea poate reprezenta motorul economic al Europei Centrale

de Carmen Negoescu
Duminica, 06 Februarie 2011, ora 17:16

   

Baconschi: Dunarea poate reprezenta motorul economic al Europei Centrale
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut, duminica, o intrevedere cu primarul general al orasului german Ulm, Ivo Gonner.

Discutiile s-au concentrat asupra Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, avand in vedere interesele convergente ale Romaniei si ale land-ului Baden-Wurttemberg pentru promovarea acestei initiative de cooperare regionala la nivel European, arata un comunicat remis Ziare.com.

"Ma bucur ca, dupa ce a separat Europa in doua, Dunarea uneste din nou Padurea Neagra cu Marea Neagra, Ulm cu Sulina. Trebuie acum sa gasim modalitatile adecvate ca Strategia UE pentru Regiunea Dunarii sa devina un real succes.

Avem nevoie de un dialog constant intre autoritatile guvernamentale, locale si regionale, mediul privat si societatea civila. Iata de ce, dupa Bruxelles si Bucuresti, ma aflu la Ulm pentru a participa, pentru a treia oara in aceasta saptamana, la un eveniment dedicat Strategiei Dunarii", a declarat ministrul Teodor Baconschi.

Cei doi oficiali au incurajat mediile de afaceri din cele doua tari sa isi diversifice contactele economice, astfel incat sa beneficieze din plin de oportunitatile oferite de Strategie.

"Dunarea poate reprezenta motorul economic al Europei Centrale. Pornind de la acest deziderat, am organizat anul trecut, la Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia Steinbeis - Baden-Wurttemberg, un forum economic dedicat mediului de afaceri din statele riverane Dunarii. Intentionam ca si in cursul acestui an sa organizam doua evenimente economice similare si contam pe o participare substantiala a landului Baden-Wurttemberg", a mai precizat seful diplomatiei romane.

La randul sau, primarul orasului Ulm, Ivo Gonner, l-a asigurat pe ministrul roman de intreaga disponibilitate de cooperare cu autoritatile locale romane, in contextul in care orasul Ulm a gazduit la inceputul anului trecut prima conferinta dedicata procesului de consultare publica privind Strategia UE pentru Regiunea Dunarii.

Ivo Gonner a subliniat, intre altele, importanta imbunatatirii calitatii apei in statele riverane, astfel incat fiecare oras sa dispuna de propriul sistem de epurare a apei.

"Trebuie sa ne propunem construirea unui spatiu dunarean al prosperitatii", a conchis primarul Ivo Gonner.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cand vreau un banc

cites declaratii de genu.

 

Right !

Afirmatia asta putea fi facuta de regele Carol I ori de regele Ferdinand, popa asta e doar aratos dar se pare ca e mai putin inteligent chiar decat Geoana !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor