Baconschi: Este important sa faci politica pe baza de valori

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 19:43
968 citiri

Partidul Democrat Liberal apartine Partidului Popular European, are modele europene pe care le adapteaza societatii romanesti, dar ce este important e sa faci politica pe baza de valori, nu doar pe baza de interese, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte PDL.

"Cred ca e nevoie de o mai intensa si mai larga conlucrare pentru binele comun, pe parohii, protopopiate, episcopii, de toate confesiunile si comunitatile locale. E vorba de principiile crestin-democratiei europene. (...) PDL apartine PPE. Noi avem modelele europene, le adaptam societatii romanesti, dar este important sa faci politica pe baza de valori, nu doar pe baza de interese", a precizat Baconschi.

Ministrul a sustinut, intr-o dezbatere despre societate si biserica, desfasurata la Sibiu, ca incearca sa raspandeasca in PDL ideile pe care si le-a pus in practica la Fundatia Crestin Democrata, fiind foarte preocupat de apropierea dintre stat si Biserica.

In opinia lui Baconschi, doar apropierea dintre societate si biserica poate rezolva o serie de probleme ale cetatenilor. El a sustinut ideea ca biserica sa aiba o noua doctrina sociala.

"Societatea contemporana ne amputeaza memoria, ne tine departe de propriile traditii, a ajuns sa ne faca sa ne fie rusine cu propria noastra identitate, ceea ce este inacceptabil si dureros. Cred ca singura modalitate de a spori binele comun (...) este a pleda pentru a pune in practica o noua doctrina sociala a bisericii.

Cred ca putem depasi complexul ca respectul fata de biserica este demodat. Trebuie sa avem curajul de a reinventa viata comunitara in jurul acestor valori, care au facut Europa si UE, care ne ridica nivelul de stima ca natiune", a apreciat ministrul, care a participat, la Sibiu, si la ceremonia de canonizare a mitropolitului Andrei Saguna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Baconschi ministru Externe, #Baconschi PDL , #ministru de Externe