Baconschi, Igas si Predoiu au trimis o scrisoare autoritatilor franceze

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 16:17
1604 citiri
Baconschi, Igas si Predoiu au trimis o scrisoare autoritatilor franceze
Foto: Arhiva

Ministrii de externe, de interne si respectiv ai justitiei din Romania au trimis omologilor lor de la Paris o scrisoare comuna in care isi arata dorinta de a colabora pentru rezolvarea chestiunii delincventei minorilor romani din Franta.

Documentul propune mai multe axe de colaborare romano-franceze, relateaza RFI Romania.

Una dintre propuneri se refera la "o reuniune de lucru in privinta problemei minorilor, la sediul ambasadei romane din Paris". Potrivit celor trei ministri romani, aceasta intalnire ar putea avea loc chiar in septembrie.

La ea ar urma sa participe "politisti romani, atasatul roman pentru afaceri interne de la Paris si diversi magistrati". Partea romana propune de asemenea "un posibil proiect pilot de cooperare politieneasca tintit pe dezmembrarea retelelor de trafic organizat care au ca scop exploatarea minorilor prin activitati ilegale".

Surse diplomatice au declarat pentru RFI ca Romania doreste o cooperare similara celei avute cu politia britanica. Aceasta colaborare a permis anul trecut dezmembrarea unei retele de traficanti din localitatea Tandarei. Autoritatile romane spun ca sunt gata "sa furnizeze toate informatiile, expertiza si resursele umane inalt calificate si promit de asemenea sa puna la dispozitie datele referitoare la situatia minorilor izolati din Romania".

Chestiunea minorilor romani este foarte importanta in tabloul general al delincventei romane din Franta. Potrivit ministrului francez de interne, "practic, jumatate din infractiunile romanilor sunt comise de minori".

Ca urmare, in scrisoarea adresata omologilor francezi, ministrii Teodor Baconshi, Traian Igas si Catalin Predoiu insista pe numirea unui atasat juridic si psiho-social pe langa tribunalul de minori din Paris. Acest lucru, care necesita avizul favorabil al francezilor, "este considerat a fi foarte util de pus in practica cat mai repede, inca din aceasta toamna". Deocamdata, autoritatile franceze nu au raspuns autoritatilor romane.

Citeste mai multe despre Trei ministri romani scriu autoritatilor franceze pe chestiunea minorilor pe RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Baconschi Igas Predoiu scrisoare Franta, #Franta romani delincventa minori , #ministru de Externe