Baconschi ii cheama pe investitorii chinezi in Romania

Joi, 29 Iulie 2010, ora 11:47
1274 citiri
Baconschi ii cheama pe investitorii chinezi in Romania
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat joi, la Ziua Nationala a Romaniei la Expo 2010 Shanghai, ca asteapta "cat mai multi turisti chinezi in Romania" si, totodata, a invitat investitorii din China sa contruiasca autostrazi si hidrocentrale in Romania.

"Pavilionul Romaniei la Shanghai este o invitatie adresata investitorilor chinezi. Romania se pregateste sa isi modernizeze hidrocentralele sau sa construiasca altele noi, iar companiile chineze sunt binevenite sa participe la licitatii. Vrem sa construim sosele si autostrazi, sau facilitati industriale, expertiza sau capitalul chinez sunt, la randul lor binevenite", a declarat Teodor Baconschi.

China se afla "doar" pe locul 17 intre investitorii straini in Romania, insa ministrul de afaceri externe al Romaniei considera ca "exista infinit mai mult potential".

De asemenea, Baconschi a mai spus ca Romania are una dintre cele mai putin poluate suprafete agricole din Europa si ca tara noastra intentioneaza sa o pastreze astfel.

"Romania are deci vocatia de a deveni unul din principalii exportatori de produse agricole biologice. Cel mai important mesaj lansat in China este acesta: Romania doreste si are resurse pentru intensificarea schimburilor economice, culturale, academice. Avem marfuri chinezesti in Romania, dar ne dorim mai multi investitori, mai multi turisti, mai multi studenti chinezi", a afirmat Baconschi.

Ministrul de externe considera, totodata, ca, in ciuda crizei economice, "Romania are ambitia, talentul, tehnologia si viziunea de a construi o vitrina credibila in China".

Ministrul Teodor Baconschi participa, intre 28 si 30 iulie, la Shanghai, la evenimentele ocazionate de Ziua Nationala a Romaniei la Expo 2010, sarbatorita joi, 29 iulie. Pentru acest eveniment, Romania a pregatit o serie de evenimente cultural-artistice si economice. De asemenea, cu aceasta ocazie, se lanseaza si brandul de turism al tarii, in prezenta ministrului dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Baconschi China, #investitori chinezi Romania , #ministru de Externe
Comentarii