Ziare.com

Baconschi nu are semnale ca pleaca alti investitori straini din Romania

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 22:12

   

Baconschi nu are semnale ca pleaca alti investitori straini din Romania
Ministrul Teodor Baconschi a declarat vineri ca a evocat intr-o discutie cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, necesitatea de noi investitii germane in Romania si a asigurat ca exista investitori straini care vad avantajele din Romania, inclusiv pe plan legislativ.

Ministrul a declarat ca nu a primit de la ambasade semnale ca ar exista investitori care ar dori sa-si reconsidere planurile de afaceri in Romania. "Dimpotriva, chiar ieri (joi -n.r.) intr-o discutie cu ambasadorul german am evocat necesitatea ca noi investitii din aceasta mare economie europeana sa fie plantate in Romania", a afirmat ministrul de Externe.

El a adaugat ca sunt foarte multi investitiori straini care vad avantajele comparative ale Romaniei, inclusiv pe plan legislativ si care sunt ceva mai increzatori, pentru ca, spre deosebire de alte state din regiune, "am reusit sa stabilizam macroeconomic situatia".

Compania Nokia a anuntat joi ca intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei, potrivit unui comunicat transmis joi de companie. Aceasta este una dintre masurile prin care Nokia intentioneaza "ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori".

Sursa: rNews

Articol citit de 383 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Baconschi nu are semnale ca pleaca alti investitori straini din Roma

.... deoarece este "telefonul" dansului este"in afara ariei de acoperire" a retelei I.S.R (Investitorilor Straini sin Romania).

 

Zimbrii !

Mai nepotzii lu' Decebal, companiile straine cand pleaca din Romania nu au de ce sa ceara voie sau sa dea raport preotului asta laicizat prin tot felul de Jacuzzi pariziene.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor