Baconschi nu vrea asumare pentru votul prin corespondenta

Joi, 14 Iulie 2011, ora 17:45
644 citiri
Baconschi nu vrea asumare pentru votul prin corespondenta

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a declarat, joi, ca doreste ca proiectul legii votului prin corespondenta sa treaca "pe fagasul normal", dupa ce este studiat si in comisiile de specialitate ale Parlamentului, si nu prin asumarea raspunderii.

Ministrul Teodor Baconschi a reamintit ca a prezentat proiectul legii votului prin corespondenta in prima lectura in sedinta de Guvern si a adaugat ca va propune sa fie initiate negocieri cu UDRMR si UNPR in ultima saptamana din august.

In ceea ce priveste reactiile critice ale unor parteneri de coalitie, ministrul de Externe s-a aratat convins ca prin dialog politic va fi gasita formula acceptabila pentru toata lumea.

"Pana in acest moment ei - neavand loc discutia concreta cu textul in fata - sigur ca ei si-au exprimat tot soiul de rezerve, dar sunt convins ca prin dialog politic vom gasi formula acceptabila pentru toata lumea", a afirmat ministrul Teodor Baconschi.

Referitor la posibilitatea ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe proiectul legii votului prin corespondenta, seful diplomatiei a aratat ca nu ar dori acest procedeu. "Adica as dori ca legea sa treaca pe fagasul normal dupa ce este studiata si in comisiile de specialitate ale Parlamentului si sa aiba loc votul in plen in Camera Deputatilor, camera decizionala in acest sens", a explicat ministrul de Externe.

Intrebat despre celalat proiect al PDL pe tema votului prin corespondenta, ministrul Teodor Baconschi a explicat ca acesta va fi comasat cu proiectul redactat de MAE. "Si doamna Raluca Turcan, si domnul Wiliam Branza au facut deja declaratii publice in acest sens. Initiatorii au copyright pe propriul proiect. L-au trecut, il retrag, vom face o comasare", a spus ministrul de Externe.

Propunerea legislativa privind introducerea votului prin corespondenta pentru cetatenii romani aflati in strainatate a fost depusa, la Senat, in octombrie 2010 si este semnata de peste 50 de parlamentari PDL. Varianta propusa de PDL a primit un raport negativ din partea Comisiei juridice de la Senat, dar acesta nu a mai ajuns sa fie supus la vot in plen, intrucat a trecut in camera decizionala, Camera Deputatilor, prin adoptare tacita, prin implinirea termenului la data de 5 mai 2011.

Ministrul Teodor Baconschi a mai afirmat ca este important sa nu existe doua proiecte concurente, ci unul singur.

"Si BPN , care a dat avizul de oportunitate pe politica pe acest proiect a luat in calcul proiectul pe care l-am propus eu. Trebuie sa vedem sub ce forma vor fi comasate cele doua texte. Asta va avea loc la nivel tehnic, cu juristi, dar aici, politic, ceea ce conteaza este ca nu sunt doua proiecte concurente promovate de acelasi partid politic", a mai explicat ministrul Teodor Baconschi.

Citeste si:
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut joi, 30 iunie, că propunerea PSD privind taxarea luxului este o ”ipocrizie”, în condițiile în care mulți social-democrați,...
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut joi, 30 iunie, o analiză a OUG care prevede compensarea prețului carburanților cu 50 de bani per litru. Potrivit fostului...