Baconschi: Sa devenim partenerul romanilor vrednici si dornici sa se implice

Duminica, 08 Mai 2011, ora 16:20
1280 citiri
Baconschi: Sa devenim partenerul romanilor vrednici si dornici sa se implice
Foto: Arhiva

Teodor Baconschi le adreseaza o scrisoare deschisa delegatilor la Conventia Nationala a PD-L in care isi reafirma increderea in capacitatea de relansare a partidului si cere sprijinul pentru functia de prim-vicepresedinte, calitate pe care se declara pregatit sa si-o asume "cu seriozitate si entuziasm".

"Sunt una dintre vocile cu care acest mare partid popular se adreseaza electoratului nostru natural: clasa de mijloc, mediul de afaceri, locuitorii din orase, fermierii, romanii din strainatate.

Am decis sa candidez la functia de prim-vicepresedinte al PD-L. Este o responsabilitate pe care sunt pregatit sa o asum cu seriozitate si entuziasm, daca voi obtine sustinerea dumneavoastra", se arata in textul scrisorii remis Ziare.com.

Ministrul de Externe subliniaza ca doreste sa atraga spre PD-L "voturile romanilor puternici si liberi, care se trezesc devreme si se culca tarziu, care gandesc, muncesc si aduc societatii valoare adaugata".

"Avem viziunea unei Romanii decente si respectate. Exprimam idei care provin din credinta crestina in demnitatea omului, intr-o libertate responsabila, in rostul comunitatii, in grija fata de traditia, limba si patrimoniul acestei tari. Ne trebuie insa si forta innoitoare a politicii: oameni care actioneaza din convingere, insufletiti de un crez.

Daca stanga tine sa comunice doar cu electoratul asistat, noi dorim sa captam suflul unei ample miscari populare", adauga Teodor Baconschi in scrisoarea adresata votantilor PD-L, precizand ca partidul are "interesul vital" de a se improspata.

"E necesar sa devenim partenerul tuturor romanilor vrednici si dornici sa se implice in treburile cetatii", mai subliniaza Baconschi.

De asemenea, el reaminteste ca PD-L are datoria sa ii reintegreze pe romanii din diaspora introducand votul prin corespondenta si spune ca toti alegatorii dezamagiti in ultimii ani pot fi recastigati de partea PD-L cu conditia promovarii unor "valori sigure, lideri de calitate si politici eficiente".

Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte al PD-L s-au inscris in cursa sapte candidati: Roberta Anastase, Sorin Frunzaverde, Cristian Boureanu, Gheorghe Flutur, Constantin Ostaficiuc, Theodor Paleologu si Teodor Baconschi.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Teodor Baconschi alegeri PDL, #Baconschi primvicepresedinte PDL, #Baconschi congres PDL , #ministru de Externe
Comentarii
Poza iancuc59
iancuc59
rank 1
Acest popa ory,nar care a intrat cu bocancii lui sovietici si imputiti in politica romaneasca,
Poza XERESS
XERESS
rank 3