Ziare.com

Baconschi, ferm la adresa Olandei: Ignora propriile decizii asumate in Consiliul UE

de Irina Ursu
Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 13:49

   

Baconschi, ferm la adresa Olandei: Ignora propriile decizii asumate in Consiliul UE
Ministrul de Externe Teodor Baconschi a declarat, pentru Ziare.com, ca a luat act de decizia Olandei de a nu ceda in privinta aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen si nu poate decat sa constate ca unii ministrii din cabinetul olandez ignora propriile decizii asumate in Consiliul UE, in urma cu mai putin de cinci luni.

"Am luat nota de afirmatiile ministrului imigratiei si azilului al Regatului Tarilor de Jos, Gerd Leers, referitoare la aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Daca relatarile aparute in cateva publicatii sunt corecte, nu pot decat sa constat ca unii ministri din cabinetul olandez ignora propriile decizii asumate in Consiliul UE, in urma cu mai putin de cinci luni.

A pune sub semnul intrebarii capacitatea Romaniei si Bulgariei de a face fata presiunilor imigrationiste pe frontiera externa vine in contradictie cu rezultatele procesului de evaluare a pregatirii de aderare la Schengen a celor doua tari. Aceste rezultate au fost aprobate de ministrii tuturor statelor membre, inclusiv de Olanda, in iunie 2011", a declarat, pentru Ziare.com, ministrul de Externe.

Teodor Baconschi le transmite autoritatilor olandeze ca suntem dispusi sa primim experti la punctele de trecere a frontierei, ca sa se convinga de realitatile din teren.

"Daca Haga mai are nevoie de o actualizare a constatarilor deja inregistrate la misiunile de evaluare, oferta noastra ramane valabila. Suntem gata sa primim experti olandezi in echipele noastre la punctele de trecere a frontierei, pentru a se convinge de realitatile din teren.

Asteptam, in continuare, din partea partenerilor olandezi argumente conforme cu acquis-ul si tratatele europene. Nici conexiunea cu MCV, nici aceste temeri imigrationiste nu au legatura cu fondul problemei aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen. Imi exprim convingerea ca Guvernul de la Haga va avea o abordare constructiva si va lucra pentru a iesi din izolare si a sustine compromisul propus de catre presedintele Consiliului European", ne-a mai spus ministrul de Externe.

Olanda nu cedeaza in privinta aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen

Olanda a subliniat foarte clar joi ca nu isi schimba pozitia potrivit careia nu este de acord cu aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen pana cand cele doua state nu dovedesc faptul ca au facut progrese importante in lupta impotriva coruptiei.

"Este suta la suta sigur. Subiectul nu va fi pe agenda urmatorului summit al UE. Pentru noi, raspunsul este clar", a declarat ministrul olandez al Imigratiei si Azilului, Gerd Leers.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2471 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Olanda stie dar nu spune, iar Baconschi nu se rasteste la nimeni

Contrabanda de tigari e la fel de infloritoare ca inainte de arestarea vamesilor cu elicoptere, cu mascati, cu faruri orbitoare, cu TAB-uri, cu televiziuni, cu trambite, cu tobe, cu orchestre simfonice. Toti vamesii au fost intre timp eliberati. Costul trecerii unui tir cu tigari s-a mai marit, altceva nu.
Protectia contrabandei vine de foarte sus, deoarece aduce sume enorme de bani. Sa ne amintim ca Blaga era numit "vamesul", colectorul Blejnar nu si-a facut CV-ul la DNA, Igas a fost si el un pic contrabandist (exista acte intocmite de politie) pe cand era tamplar si DJ etc etc.
Traficul de prostituate si cersetori infloreste. Traficul de sclavi pentru munca prospera. E drept ca acum isi pot face analizele medicale in mai multe locuri, nu obligatoriu la clinica Udrea-Cocos-Daniela Andreescu, Aurel Securescu.
Ce sa zica Olanda?

 

Sa te rastesti la BASE!

Nu la Olanda! Olanda doar constata ca nu suntem stat de drept, lucru pe care-l constata orice cetatzean din tzara asta!!

 

Nu ne accepta din cauza justitiei

Adica din cauza judecatorilor corupti pusi in functii de PSD cand parazita tara prin coruptia lor generalizata.

Mafia

Nu ne primesc in Schengen datorita faptului ca se spunea odata ca mafia este mina in mina cu guvernul. Astazi mafia a luat locul guvernului. Am impresia ca ne batem singuri cuie in talpa.

Sunt multumit ca dna Irina Ursu

A tinut cont de sugestiile forumistilor si a schimbat titlul prea bataios. Tot omul mai greseste, dar numai unii inteleg sa se corecteze.

masonul de kkat Baconsky adus in politica de Base

kkatul Baconsky sa lase scaunul unor oameni competenti....acest kkat de mason n-a obtinut nici tezaurul de la rusi, nici vize de la SUA, nici n-a rezolvat problema romanilor din statele vecine, ci e doar un paduche in politica pe banul nostru, un lingau la kurul lui udrea-base aceasta ***!

Olanda a subliniat foarte clar joi ca nu isi schimba pozitia

potrivit careia nu este de acord cu aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen pana cand cele doua state nu dovedesc faptul ca au facut progrese importante in lupta impotriva coruptiei.
@ mazi ;@ Dan Sterian ,palaria jos ca nu sunteti miopi precum f.multi din postacii mioritici care bantuie pe acest forum;asta este cuvantul fierbinte CORUPTIA ,la care unii mioritici fug ca dragu de tamaie iar altii tipa ca din gura de sarpe.
Iar aceasta "jurnalista" de Ciorogarla este de-a dreptul tzatza de Piata Matache Macelaru cu asemenea titlu..!De nicaieri n-am inteles unde "se rasteste" D-l Baconschi?Dansul isi face meseria,atrage atentia ( lucru foarte bun) etc.etc.Dar nicaieri nu se rasteste deoarece un gogeamite ministru de externe nu-i la piata la Obor distinsa "jurnalista din "iepoca" Mac Donald& Coca Cola...!!

 

o imposibilitate : sa te rastesti la Olanda !

ca si cum ar fi vr-o angajata timida, cu ochii in pamant...

apropo, stimata autoare a articolului, cum s-a rastit la Olanda ? s-a dus ala la granita Olandei si a inceput sa urle acolo ?

PS daca expertii olandezi vor veni in punctele de frontiera, dupa 2 luni vor pleca cu limuzine acasa..

 

sunt de acord si cu Baconschi si cu Olanda

Sunbt de acord ca Guvernul Romaniei a indeplinit conditiile dar si Olanda are dreptate. Judecatorii si csm-ul nostru sunt in mare parte corupti. Criminali care omoara oameni nevinovati sunt lasati liberi de judecatori in aceeasi zi sau in cateva luni. De ce ar vrea Olanda sa nu aiba controale cu o tara cu asa judecatori corupti??

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor