Baconschi si-a facut blog - vezi despre ce scrie

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 17:24
1756 citiri
Baconschi si-a facut blog - vezi despre ce scrie
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe Teodor Baconschi, si-a facut blog, unde promite ca "omul Teodor Baconschi" va scrie ceea ce ministrul si omul politic nu poate sa rosteasca in spatiul public.

De asemenea, Teodor Baconschi scrie despre o ampla "miscare populara de reinnoire a politicului".

"Din 1990 incoace am scris mult. Carti, articole, cronici. Implicarea in politica ma obliga sa intru intr-o logica noua. Iubesc pagina tiparita, dar noua mea postura cere altceva. Twitter, facebook, blog, youtube - in aceste cuvinte nu chiar neaose sta inchis misterul comunicarii eficiente a zilelor noastre. (...)

Astazi, vocea multora dintre noi ramane suspendata undeva in eterul siturilor si blogurilor. Dar forta cuvantului este imensa. Impreuna, avem un glas puternic, deslusit. Impreuna, reprezentam suflul unei ample miscari populare de reinnoire a politicului", sustine prim-vicepresedintele PDL.

Blogul, adauga Baconschi, a fost deschis ca un gest de libertate.

El mai spune ca isi asteapta cititorii la dialog, dar cu doua conditii: "sa stiu cu cine vorbesc si sa ramanem in cadrul politicos al unei discutii intre oameni care se respecta".

Intr-o alta postare, Baconschi anunta ca a revenit de la Washington "sub scut" si lauda meritul lui Traian Basescu pentru acest acord istoric.

"Presedintele Basescu, atlantist consecvent, a inregistrat un nou succes strategic, de o importanta istorica pentru destinul occidental al Romaniei. Semnatura acordului a intervenit dupa luni intregi de negocieri minutioase, iar vizita a fost pregatita de diplomatia romana cu discretie, departe de lumina reflectoarelor. Decenta, profesionalism, consecventa - caracteristici ale unei politici externe orientate clar inspre obiectivele majore ale Romaniei", mai scris Baconschi.

"Nimic insa nu este prea solemn si prea important pentru copresedintii opozitiei si pentru gramofonul ragusit al batranei Securitati", le transmite seful diplomatiei romane celor care au criticat vizita lui Traian Basescu in SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Teodor Baconschi ministru, #Teodor Baconschi vizita SUA, #Teodor Baconschi blog , #ministru de Externe