Bogdan Diaconu: Baconschi este cel mai nociv si mai aberant ministru de Externe

Joi, 28 Iulie 2011, ora 14:55
1784 citiri
Bogdan Diaconu: Baconschi este cel mai nociv si mai aberant ministru de Externe
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PC Bogdan Diaconu i-a adresat o scrisoare deschisa lui Teodor Baconschi in care ii spune ca este "cel mai nociv si mai aberant ministru de Externe" pe care l-a avut tara, lucru pe care probabil il stie si el, si ii enumera mai multe motive pentru a-si lua "catrafusele" de la MAE.

"Dupa cum probabil stiti, sunteti cel mai nociv si mai aberant ministru de Externe pe care l-a avut Romania in ultimii 20 de ani. Atunci cand v-am atras atentia ca i-ati abandonat pe romanii din diaspora si ca din neglijenta dumneavoastra am devenit ostracizatii Europei, ati raspuns ca ma tem de legea votului prin corespondenta. Nu am cum sa ma tem de un ministru caruia ii place jacuzzi, dar care considera ca singura sa misiune oficiala este aceea de a fura voturi. Iata de ce vreau sa va vin in ajutor, oferindu-va 7 motive pentru care trebuie sa demisionati", ii scrie Diaconu sefului diplomatiei.

"Ati ajuns ministru de Externe pentru ca ati tutelat furtul de voturi pe vremea cand erati ambasador la Paris. Furtul vointei libere a romanilor nu este un motiv de promovare, ci unul de inchisoare. Atunci cand romanii au fost jigniti in cotidianul spaniol Marca, v-ati ascuns dupa usa si v-ati facut ca ploua, ca doar dumneavoastra nu ii reprezentati pe romani, ci pe Traian Basescu si PDL-ul. La fel de ineficient ati fost si atunci cand romanii au fost jigniti de un oficial al politiei daneze ca fiind capabili sa ucida pentru 100 de coroane. V-ati gandit imediat la reprezentantii PDL si ati rationat ca, la urma urmei, politistul avea dreptate....Ati ratat intrarea in Spatiul Schengen cu mult talent, iar acest lucru arunca Romania iarasi in coada Europei", acuza presedintele PC sector 2.

Bogdan Diaconu ii mai reproseaza lui Baconschi faptul ca romanii "vor avea nevoie de permise de munca in Spania la fel ca emigrantii africani, ceea ce constituie un alt mare succes al diplomatiei romanesti", dar reprezentarea Romaniei la Expozitia de la Shanghai prin "manele pornografice, pe care le ascultati probabil impreuna cu mentorul dumneavoastra de suflet, Traian Basescu".

"La toate avansurile nesimtite ale oficialilor maghiari din Ungaria sau ale partenerilor de guvernare de la UDMR privind autonomia unei parti din teritoriul national ati tacut cu umilinta", se mai arata in scrisoarea deschisa semnata de Bogdan Diaconu.

El ii reproseaza lui Teodor Baconschi si promovarea legii votului prin corespondenta, o parghie prin care sa fie fraudate viitoarele alegeri. "Ca sa dovediti ca nu ati primit votul din partid degeaba, ati inceput deja sa promovati legea furtului prin corespondenta pe care o recomandati deja angajatilor MAE din strainatate inainte de a ajunge macar in dezbaterea Parlamentului. Aceasta dovedeste ca nu aveti notiuni elementare de democratie parlamentara, lucru care nu ma mira de la un om care isi datoreaza cariera de ministru faptului ca a tutelat furtul de voturi in cel mai stalinist mod cu putinta la alegerile prezidentiale din 2009", sustine Diaconu.

"Acestea sunt numai cateva motive pentru care ar trebui sa aveti minima decenta de a va lua catrafusele rusinoase de la Ministerul de Externe si de a va retrage eventual la o manastire unde sa va plangeti pacatul de a va fi furat si tradat tara, asta daca, in fosta dumneavoastra calitate de teolog, va mai amintiti porunca a 5-a si a 8-a din Decalog (la porunca a 7-a va trebui sa meditati singur)", conchide conservatorul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Baconschi ministru Externe, #Baconschi Diaconu PC , #ministru de Externe