Baconschi a revenit in Ministerul de Externe: Ma voi ocupa de strategia UE pentru regiunea Dunarii

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 13:44

   

Baconschi a revenit in Ministerul de Externe: Ma voi ocupa de strategia UE pentru regiunea Dunarii
Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, care detine rangul diplomatic de ambasador, a declarat vineri ca a revenit in Centrala MAE, unde se va ocupa "de implementarea proiectelor incluse in strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii".

"Recent, am solicitat reincadrarea in corpul diplomatic, in care am intrat prin concurs, in 1998. Din 2006 detin gradul diplomatic de ambasador. Sunt pregatit sa-mi folosesc experienta profesionala in folosul obiectivelor curente de politica externa. Ma voi ocupa cu prioritate de implementarea proiectelor incluse in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, dar sunt pregatit pentru orice alta misiune, fie in Centrala MAE, fie in reteaua noastra externa", a declarat Teodor Baconschi.

Ambasadorul a subliniat ca este "diplomat de cariera, cu toate 'scrisorile de acreditare' imaginabile" si a rememorat etapele evolutiei sale profesionale: "Am fost de trei ori sef de misiune (Vatican, Lisabona, Paris), director general, secretar de stat pentru Afaceri Globale si mai apoi, pentru doi ani si ceva, ministru al Afacerilor Externe".

"Ii invit pe cei care par sa ignore ce am reusit sa realizez in serviciul Romaniei sa citeasca volumul 'Legatura de chei', aparut in 2013 la editura Curtea Veche. Imi pare rau ca n-am putut face mai mult de atat", a remarcat diplomatul.

Baconschi: Vicepresedintele Joe Biden i-a predat lui Victor Ponta o lectie de democratie Interviu

Despre activitatile sale recente, ambasadorul Baconschi a spus: "Se stie ca am iesit din viata politica de peste un an si nu am intentia de a reveni. Am acordat o vreme consultanta privata pe tema evolutiilor din spatiul rasaritean si am sustinut conferinte publice prin tara, pe langa publicarea unui nou volum la editura Humanitas".

Teodor Baconschi a fost ministrul Afacerilor Externe in guvernul Boc.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4990 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
zaky
rank 3
LEGE Obligatorie,
Pentru cei care au parasit corpul diplomatic. Aceste personaje, cele care parasesc corpul diplomatic din motive altele decat politice, sa fie primite inapoi NUMAI pe baza de concurs. Intr-o lume normala odata ce ai parasit un loc prin plecare/demisie, locul este vacant de drept. Si se ocupa numai prin concurs, ca pentru toti muritorii de rand!!!!! Nu conteaza ca ai fost ambasador (functie ocupata prin concurs???) sau ministru, etc. Acele functii sunt ocupate eminamente in cadrul unor conjuncturi de moment. Ai plecat si vrei sa te intorci, dai concurs! In alta ordine de idei pentru diplomatii care au parasit corpul diplomatic pentru a face politica, ar trebui interzisa intoarcerea in corpul diplomatic. Ca si ofiterii, diplomatii fac politica statului si indeplinesc niste sarcini in interesul tarii, nu al unui partid. Plus ca acest personaj nici nu a excelat in funciile detinute!
geom
rank 2
Ha, ha
S-a inchis robinetul lui Boc.
Foamea-i mare!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor